Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
ČSOB Bratislava Marathon: Bežať môžu aj tí najmenší
Zdielať na

ČSOB Bratislava Marathon: Bežať môžu aj tí najmenší

BRATISLAVA / Už cez víkend sa bude konať jedno z najväčších bežeckých podujatí na Slovensku - ČSOB Bratislava Marathon. Priamy prenos odvysiela stanica PLUS.

Zabehať si budú môcť aj tí, ktorí ešte nevedia v podstate ani stáť na vlastných. Súčasťou maratónu totiž bude detský beh.

"Ten počet detí stále stúpa. Tento rok máme prihlásených 1 100 detí," prezrádza manažérka športových centier pre deti Michala Danková.

Keďže víkend má byť pekný, teplý a slnečný, rátajú organizátori s tým, že počet detí ešte stúpne. "Vidíme to tak na 1 400 detí," dodáva.

Aj lezúni

Medzi účastníkmi sú dokonca aj lezúni. "To sú detičky od 6 do 15 mesiacov. Takých máme 150," dodáva manažérka.

Pre deti bude program pripravený v priestoroch nákupného centra. "Tam budú mať vyznačenú trať," prezrádza Danková.

Prípravu na ČSOB Bratislava Marathon nepodceňujú ani moderátori, redaktori či kolegovia z televízie JOJ:

Organizátori sa pripravili aj na tých najmenších. "Pre nich tam bude natiahnutý koberec. Tým, že ide o loziace deti, musí to byť úplne inak zabezpečené," dodáva.

V čase, keď budú deti bežať, pre rodičov je vytvorený koridor pozdĺž trate, aby mohli svoje ratolesti povzbudzovať.

"Detských kategórií máme päť. Deti bežia 300, 600 a 800 metrov. Rodičia si môžu s deťmi odbehnúť aj celú trať popri ich trati," informuje manažérka.

Kategória chlapci a dievčatá

Najsilnejšie zastúpenou kategóriou sú troj- až päťročné deti. "Máme ju dokonca rozdelenú na chlapcov a dievčatá," dopĺňa Danková.

Výťažok zo štartovného poputuje na charitatívne účely. Dostane ho nadácia Kvapka nádeje. "Aj takto chceme pomôcť detičkám, ktoré majú zdravotné problémy," hovorí manažérka.

Tento ročník ČSOB Bratislava Marathon je výnimočný. "Príde nám až 11 detičiek po transplantácii kostnej drene a zúčastnia sa priamo na tomto podujatí," dodáva Danková.

Vhodné oblečenie

Rodičia tých detí, ktoré sa na trať postavia prvýkrát, by určite nemali podceniť vhodné oblečenie či obuv. "Dôležitá je správna obuv, aby tie deti mali aspoň bežecké tenisky. Samozrejme, treba sa prispôsobiť počasiu, ale vhodné sú dlhé tepláky, tričko," radí manažérka.

V cieli dostane každé dieťa tričko a medailu.

Zabehať alebo zaloziť si môžu aj deti:

Všetko potrebné o ČSOB Bratislava Marathon nájdete TU.

Súvisiace články