Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Príprava na Bratislavský maratón. Mečiara odstavila viróza, baby chudnú
Zdielať na

Príprava na Bratislavský maratón. Mečiara odstavila viróza, baby chudnú

BRATISLAVA / Príprava bežeckého tímu televízie JOJ a Bratislava Marathon Sport Clubu pokračuje. Spoločným cieľom oboch tímov je zabojovať na tratiach bratislavského maratónu, ktorý bude 3. apríla.

Bežci sú stále dobre namotivovaní a ženskej osádke tímu to veľmi prospieva. Príkladom toho sú Hana ZavŘelová Gallový a Jana Šimkovičová, ktoré sa chystajú na desaťkilometrovú trať.

Reklama na beh

"Cítim sa úplne fantasticky fyzicky. Ja som taká vytešená reklama na beh. Hlavne, že mám dve kilá dole," hovorí moderátorka Hana Zavřelová Gallová.

"Cítim sa super, dala som dole ďalšie kilá," hovorí Jana Šimkovičová. Práve pre ňu to bude premiéra. "Bude to úplná premiéra. Ja si možno dovtedy ešte dám, ale čistých desať kilometrov ešte nemám zabehnutých," dodáva Jana.

Hana Zavřelová Gallová si trúfa aj na vyššie méty. "Na maratón si netrúfam. Polmaratón, ktorý sa mi ešte pred dvomi mesiacmi zdal nereálny, tak na ten si začínam trúfať. A už aj na také, že Spartanrace," hovorí moderátorka Novín o 12-ej.

Odstavila ho viróza

Moderátora Jana Mečiara na týždeň od bežeckých tréningov odstavila viróza. Nič to ale nemení na tom, že v behu pokračuje. Jeho spraingpartner Materj Farbula si pochvaľuje.

"Zatiaľ ideme objemovo, takže zatiaľ nemeriam rýchlosť. Behávam podstatne viac mesačne a týždenne ako som behával, ale som v pohode," hovorí Matej Farbula.

Tréningy si môže vyskúšať každý. "V stredu trénujeme pod strechou, v piatok sa snažím ísť von, v nedeľu je dlhý beh a v pondelok výklus na uvoľnenie svalstva," opisuje svoj tréningový plán reportérka Klaudia Suchomel Guzová, ktorá sa chystá na polmaratónovú trať.

Plán je dôležitý

Tréning štyrikrát do týždňa sa nejak predsa prejaviť musí. "Narástli mi svaly na nohách aj inde. Bolia ma viac nohy, ale inak sa cítim dobre," dodáva Klaudia.

Tréningy pomohli aj Petre Bunovej. "Už nie som taká lenivá. Cez týždeň, keď idem tak idem nejakých desať kilometrov v rámci tréningu. Zlepšuje sa to určite," hovorí Petra, ktorá sa pripravuje na polmaratónovú trať.

Zatiaľ jej nadšenie nechýba. "Nohy si zvykajú, inak znášajú tú bolesť. Aj kĺby ma už menej bolia. Plán treba, bez neho to nejde," dodáva Petra.

Plány majú pripravené všetci  šiesti bežzci. Pripravil ich bývalý slovenský reprezentant a účastník olympijských hier v Aténach Marcel Matanin. "Ako tak by to už mali vytrvalostne zvládnuť. Ešte do toho musíme dať trochu rýchlosti, aby to bolo aj trochu rýchlejšie," hovorí Marcel Matanin.

Pozrite si priloženú analýzu prípravy tímu:

Všetko potrebné o ČSOB Bratislava Marathon nájdete TU.

Súvisiace články