Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Posledný beh ČSOB zimnej série odštartujú v dostihovom areáli
Zdielať na

Posledný beh ČSOB zimnej série odštartujú v dostihovom areáli

BRATISLAVA / Aj v zime sa dá behať. Dokazujú to účastníci bežeckej ČSOB Zimnej série, ktorá má za sebou už dve časti. A pred sebou záverečnú - tretiu. Tá bude v nedeľu 21. februára v areáli x-bionic® sphere Čilistov pri Šamoríne.

ČSOB Zimnú sériu tvoria tri preteky. Na každom z nich si bežci vyberajú z dvoch tratí - šesť alebo dvanásť kilometrovej. Súčasťou podujatia sú aj detské behy.

Dostihy a beh

Zimná séria vyvrcholí v tretiu februárovú nedeľu v dostihovom areáli Čilistov pri Šamoríne.

"Je to jeden z najkrajších multišportových areálov v celej Európe," vysvetlil v Novinách TV JOJ o 12 organizátor Jozef Pukalovič.

Trasa tretieho preteku ČSOB Zimná séria v Čilistove:


"Je to areál primárne určený pre kone. Dostavalo sa tam mnoho pekných športovísk, takže aj na beh to bude výborné miesto," dodal s tým, že pôjde aj o test pred Majstrovstvami Európy v Crosse.

Medaila pre vytrvalých

Finále tretieho ročníka bude v dostihovom areáli, bežci si však v januári skúsili aj automobilový okruh Slovakia Ring pri Orechovej Potôni. Novinkou je medaila pre každého účastníka v kategórii detí i dospelých, ktorý absolvuje všetky tri preteky.

"Každý, kto bežal v decembri, januári a februári, dostane peknú medailu," avizoval v rozhovore s moderátorom Jánom Mečiarom v štúdiu Novín o 12 organizátor Jozef Pukalovič.

Práve Ján Mečiar je jedným z účastníkov ČSOB Zimnej série 2016, pozrite si ich rozhovor:

Všetko o podujatí ČSOB Zimná séria NÁJDETE TU.

Najčítanejšie