Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bežecká príprava na maratón pokračuje. Dôležitý je tréningový plán
Zdielať na

Bežecká príprava na maratón pokračuje. Dôležitý je tréningový plán

BRATISLAVA / Televízia JOJ sa spolu s Bratislava Marathon Sport Club pustila do spoločnej bežeckej prípravy. Keďže behá takmer polovica spravodajskej redakcie, dohodli sa sa, že sa budú spoločne pripravovať na aprílový bratislavský maratón.

Nie všetci bežci z redakcie pobežia celých 42 kilometrov. V rámci podujatia pobežia niekoľko tratí, od minimaratónu, cez štafetu a polmaratón až po po celý maratón. Bežci z TV JOJ Running Teamu vytvorili dvojice s bežcami z Bratislava Marathon Sport Clubu.

Merateľné zrýchlenie

Odkedy začala spoločná príprava, ubehli dva mesiace. "Za seba si trúfnem povedať, že mám pocit, že bežím o chlp rýchlejšie a po dvadsiatich kilometroch nemám pocit, že som na pokraji smrti," hovorí moderátor TV JOJ Ján Mečiar.

"Za dva mesiace som si zlepšila priemerné tempo o dve minúty, z čoho sa veľmi teším," potvrdila zlepšenie aj moderátorka Hana Zavřelová-Gálová.

"Zistila som, že som rýchlejšia, hlavne vtedy, keď mám možnosť vybehnúť s manželom. Behá rýchlejšie a hoci stále fučím, už ho doháňam," hovorí jej bežecká dvojička Jana Šimkovičová z Bratislava Marathon Sport Club.

Tréningové plány

Bežci majú tréningové plány, ktoré im na mieru pripravil jediný slovenský olympijský maratónec Marcel Matanin. "Pondelok začína rozklusom, potom tempá v strede týždňa a cez víkend dlhší objem. Týždenne sa rozprávame o 60 kilometroch," hovorí Matej Farbula, bežecký partner Jána Mečiara.

"Prvé ráno, keď som sa zobudila a videla som tmu a hmlu, nechcelo sa mi ani vstať, nieto behať. Ale keď som sa premohla, bolo to už fajn. Vyzerá to horšie, ako to je," povedala redaktorka TV JOJ Klaudia Suchomel-Guzová.

Do bratislavského maratónu ostávajú ešte dva mesiace, odštartujú ho 3. apríla.

Pozrite si analýzu moderátorov Dany Strculovej a Jána Mečiara:

Všetko potrebné o ČSOB Bratislava Marathon nájdete TU.

Súvisiace články