Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cyklista Peter Sagan sa oženil, prišiel na zelenom trabante
Zdielať na
Ostatné

Cyklista Peter Sagan sa oženil, prišiel na zelenom trabante

DOLNÝ KUBÍN / Svadba roka! Peter Sagan sa oženil v rímsko-katolíckom kostole v Dolnom Kubíne. Cestu k neveste si musel prepíliť a predrať sa davom fanúšikov.

Peter Sagan prišiel na obrad do rímsko-katolíckeho kostola v Dolnom Kubíne v zelenom trabante.

Nevyhol sa tradičnému oravskému zvyku prepíliť si cestu k neveste. Na pomoc si zobral aj motorovú pílu.

Peter Sagan prišiel pred kostol v zelenom trabante. Nevesta v 70-ročnom veteránovi, do ktorého sa pohodlne zmestili honosné šaty. 

Obaja mali problém sa predrať pomedzi dav, ktorý na nich čakal. Do kostola mohli vojsť len pozvaní hostia. 

"Veľmi sa tešíme," povedala Katkina mama pred obradom. "Aby spolu vychádzali, boli tolerantní a vtedy je úspech zaručený," doplnil Katkin brat.

Prominentní hostia

Na svadbu prišiel aj známy fotograf Jakub Klimo a množstvo ľudí z cyklistického prostredia. Nechýbal Saganov manažér Giovanni Lombardi, Michael Kolář z tímu Tinkoff či dlhoročný masér, mechanik a kamarát Maroš Hlad. 

Pozrite si reportáž Elišky Prečovej:

Čakali stovky ľudí

Pred kostolom čakali na svetového cyklistu stovky ľudí. Reportér TV JOJ Roman Gaduš hovorí o viac ako tisíc fanušíkoch. Viacerí svadobní hostia niesli na obrad cyklistické kolesá. 

Z tých vytvorili Petrovi cyklistickí kolegovia bránu, cez ktorú odchádzali spred oltára. Potom boli na programe gratulácie, ktoré nemali konca kraja. "Veľa zdravia, šťastia, lásky, odpustenia, porozumenia, detí aspoň päť," toto im želal otec Juraj Sagan.

"Už keď má ženu, tak má väčšiu zodpovednosť ako mal doteraz. A život ukáže," dodala Petrova mama Helena.

"Petrovi som povedal, aby nikdy v živote nezabalansoval. Aj keby zišiel náhodou spadol nech sa rýchlo postaví, tak ako len on to vie, a došiel do cieľ aj toho manželského," povedal krátko po obrade Saganov mediálny manažér Jozef Korbeľ.

Pozrite si reportáž reportéra Romana Gaduša:

Svadobná hostina sa koná v hoteli Kempinski na Štrbskom Plese. Mladomanželia a svadobčania do hotela prišli popoludní na vyzdobenom koči. Pred hotelom vyčkávali jeho fanúšikovia a novinári.

Podľa moderátora svadby Petra Lengyela to bude tradičná svadobná hostina. Saganovci si dopriali súkromie. Hotel bude počas celej noci až do ďalšieho rána iba pre svadobných hostí. 

Pozrite si reportáž Márie Pavlíkovej spred hotela Kempinski:

Svojský a sám sebou

Peter a Katka sa spolu prvýkrát objavili na verejnosti vlani vo februári na odovzdávaní cien najlepším cyklistom Slovenska. Vyštudovaná manažérka a bývalá finalistka Miss Universe sa zrazu začala po jeho boku objavovať čoraz častejšie a keď mu robila garde aj počas troch týždňov na slávnej Tour de France, mnohí už vtedy tvrdili, že je ruka v rukáve.

"Čo ma najviac zaujalo na Petrovi? Asi to, že na rozdiel od väčšiny ľudí zostáva sám sebou a svojský, a to aj v situáciách, keď by to väčšina iných nedokázala," vravela vo viacerých rozhovoroch dnes už Katarína Saganová.

Zdielať na

Súvisiace články