Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Peter Sagan najlepší na svete aj podľa Cycling Weekly
Zdielať na

Peter Sagan najlepší na svete aj podľa Cycling Weekly

BRATISLAVA / Slovenský cyklista Peter Sagan sa ocitol na čele momentálneho rebríčka najlepších cyklistov na svete, ktorý pripravujú špecializované periodiká Cycling Weekly a Cycle Sport.

V ich poradí sa nachádza stovka najlepších v spoločnej mužskej aj ženskej kategórii na ceste.

Tohtoročný majster sveta v pretekoch s hromadným štartom z Richmondu Sagan vedie pred Britkou Lizzie Armtsteadovou, ktorá na MS v USA ovládla preteky žien. Tretí je víťaz Tour de France Brit Christopher Froome a štvrtá Francúzka Pauline Ferrandová-Prévotová. Tá v tomto roku získala titul majsterky sveta v cyklokrose aj cross-country, vlani sa tešila z majstrovského titulu na ceste.

Zostavovatelia rebríčka vo svojom posudzovaní brali úvahy faktory ako vek, počet víťazných pretekov, osobnosť cyklistu, ale aj jeho výhľady do budúcnosti. Aj preto víťaz tohtoročného hodnotenia WorldTour, Španiel Alejandro Valverde, je momentálne až jedenásty a jeho krajan Alberto Contador, víťaz tohtoročného Giro d´Italia, ôsmy. "Zatiaľ čo Chris Froome sa sústreďuje len na jeden vrchol Tour de France, Lizzie Armitsteadová je kráľovnou ženských jednodňových pretekov, Alexander Kristoff dosiahol spomedzi všetkých najviac víťazstiev v tomto roku, Peter Sagan neustále udivuje svojou všestrannosťou, ktorá nemá v cyklistickom pelotóne páru. Slovák sa stále pohybuje v centre diania a aj bez jeho víťazstva na majstrovstvách sveta sme ho mali zvýrazneného ako jednotku na našom zozname,“ napísal britský server Cycling Weekly.

Poradie momentálne najlepších cyklistov na svete (podľa Cycling Weekly):

1. Peter Sagan (SR/Tinkoff), 2. Lizzie Armitsteadová (V. Brit./Boels-Dolmans), 3. Chris Froome (V. Brit./Team Sky), 4. Pauline Ferrandová-Prévotová (Fr./Rabo-Liv), 5. Fabio Aru (Tal./Astana), 6. Tom Dumoulin (Hol./Giant Alpecin), 7. Geraint Thomas (V. Brit./Team Sky), 8. Alberto Contador (Šp./Tinkoff), 9. Nairo Quintana (Kol./Movistar), 10. Alexander Kristoff (Nór./Kaťuša).

Súvisiace články