Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slovenské florbalistky sa za rozhovor plný vulgarizmov ospravedlnili
Zdielať na

Slovenské florbalistky sa za rozhovor plný vulgarizmov ospravedlnili

BELEVILLE/BRATISLAVA / Od štvrtkového večera sociálne siete zažívajú explóziu. Video, ktoré zachytáva rozhovor anglicky hovoriaceho reportéra s našimi florbalistkami útočí za jeden deň na 60 tisíc videní. Mladé florbalistky sa za rozhovor s vulgarizmami ospravedlnili.

Na kanadských majstrovstvách sveta juniorky prehrali so Švajčiarkami. Napriek tomu ich zmysel pre zábavu neopúšťal.

Stačilo iba pár slovenských výrazov v rozhovore pre zahraničného reportéra. Toho zaujímal ich štýl hry. "Aký štýl? Do p**e, neviem, k**va, čo mám hovoriť, Ešteže mi nerozumie," povedala florbalistka Timea Patakyová.

Reportér síce nerozumel, rozumeli však Slováci i Česi, ktorí  sa dobre pobavili pri videozázname zverejnenom na internete. Reportér kládol otázky Timei Patakyovej a jej spoluhráčka Sarah Žideková prekladala.

Slovník sprostých výrazov

Slová, aké padali medzi hráčkami, rozhodne patria do slovníka sprostých výrazov.

Reportér ani netušil, za aký rozhovor sa im na záver poďakoval. Ešteže so svojim rečníckym výkonom spokojné neboli. "To sme k**va do**ebali," povedala jedna z nich.

V tom okamihu im asi nenapadlo, že tento záznam im prinesie toľko rozruchu. Takmer 60 tisíc videní a horúce diskusie na sociálnych sieťach.

Mrzí ich to

Timea si v statuse, ktorý zavesila, sype popol na hlavu a vraj ich to obe veľmi mrzí. "Veľmi nás mrzí každé jedno slovo, ktoré vyšlo z našich úst a strašne sa hanbíme. Bolo to od nás detinské a nevhodné.Chceme sa ospravedlniť celému Slovensku, kompletnému slovenskému florbalovému hnutiu, ale predovšetkým nášmu tímu a našim rodičom. Prepáčte," napísala na facebooku Timea Patakyová.

Florbalový zväz situáciu nezľahčuje. "Takéto správanie sa vylučuje s našimi stanovami," uviedol prezident Slovenského florbalového zväzu Daniel Granec. Prípadom sa bude zaoberať disciplinárna komisia a vyvodí dôsledky. "Budeme dbať na to, aby sa takéto veci v budúcnosti vôbec nestávali," dodal Granec. 

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články