Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Tourminátor Sagan. Toto sú jeho víťazné gestá
Zdielať na

Tourminátor Sagan. Toto sú jeho víťazné gestá

Slovenský cyklista Peter Sagan stále častejšie ukazuje svojim súperom chrbát. Na najťažších cyklistických pretekoch Tour de France vyhral už dve etapy a potešil tak nielen celú krajinu, ale aj fanúšikov po celom svete. V cieli väčšinou ukáže vždy iné víťazné gesto. Akým gestom by mal podľa vás osláviť najbližšie víťazstvo?

Porovnávanie s Armstrongom

Peter Sagan valcuje! Médiá ho už dokonca porovnávajú s fenomenálnym Američanom Lanceom Armstrongom. No Sagan to odmieta. Na otázku, či disponuje potenciálom stať sa druhým Armstrongom, Sagan odpovedal: "Takéto úvahy sú predčasné. Bol by som samozrejme rád, keby to bola pravda, ale som ešte veľmi mladý a je nemožné hovoriť o tom, aká bude budúcnosť. Ak sa to však stane skutočnosťou, bolo by to úžasné."

Víťazné gestá

Každý športovec má svoje víťazné gesto. Nie je tomu inak ani v prípade Petra Sagana. Avšak ten ich má hneď niekoľko. Na pretekoch Okolo Kalifornie prišiel do cieľa na zadnom kolese. Po víťazstve na prvej etape si dal najskôr ruky v bok, potom prsty rúk na ramená.

Sagan však tvrdí, že gestá nič neznamenajú. "Po národnom šampionáte v Lednických Rovniach som sedel s priateľmi zo Žiliny a reč padla, že či už viem, aké gesto urobím, keď vyhrám nejakú etapu na Tour de France. Povedal som, že ešte nemám nič v talóne. Tak mi chlapci okamžite navrhli tie ruky na ramenách. V cieli som si na to spomenul, tak som to zrealizoval," povedal Sagan pre svoju oficiálnu webovú stránku petersagan.net.

Sagan ako Forrest Gump

V rozhovore po nedeľňajšom víťazstve povedal, že nevie, aké gesto bude nasledovať po ďalšom triumfe. "To fakt neviem... Určite ma niečo napadne na poslednú chvíľu!" Po výhre na tretej etape, ktorá viedla z Orchies do Boulogne-sur-Mer a merala 197 km napodobnil Forresta Gumpa. "Vždy som chcel robiť aj šou pre ľudí. Keď som bol mladší, priťahovali ma takéto oslavné gestá v televízii. Miloval som napríklad talianskeho motocyklistu Valentina Rossiho. Po každom víťazstve robil nové víťazné gesto. Stále som čakal, čo urobí. Teraz to chcem vymýšľať aj ja. Najskôr som sa prežehnal a poďakoval Pánu Bohu. Potom som predviedol gesto podľa Forresta Gumpa," priznal Peter Sagan, ktorý sa v cieli objal s otcom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články