Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Olympiáda v Londýne - najlepšia v histórii. Toto je zákulisie
Zdielať na

Olympiáda v Londýne - najlepšia v histórii. Toto je zákulisie

Až 80 tisíc ľudí na najväčšom športovom štadióne v Anglicku, ďalšie tisíce v uliciach Londýna a milióny divákov na celom svete sa lúčili s olympijskými hrami. Jedným z mnohých prekvapení večera bola videoprojekcia s nebohým spevákom skupiny Queen. Fredy Mercury tak aj po rokoch dostal ľudí do varu. Olympiádu v Londýne viacerí hodnotia ako najlepšiu v histórii. Viac už priamo z miesta Martin Krpáč.

Na svoje si prišli predavači

"Som tak pyšná na to, ako sme olympiádu usporiadali. Bolo to dojemné." "Londýn je fantastické mesto, jeho ľudia sú úžasní. Bola to skvelá olympiáda." Takto si miestni pochvaľujú priebeh olympiády a nádherný záver. Slávilo sa v celom Londýne a pri veľkom Big Bene to tiež vyzeralo búrlivo.

Na stenu parlamentu sa premietali fotografie hrdinov všetkých troch olympiád, ktoré Londýn v minulosti hostil. O pár ulíc ďalej už obchodníci pozorne sledujú svoj tovar, olympijské výrobky klesli z ceny až o polovicu! Aj tak boli skvelým biznisom. "Aj keď sme to čakali trochu lepšie, je to rekord v našich tržbách," pochvaľujú si predaj.

Slovenský dom plný búrlivých osláv

Ráno treba zase všetko upratovať, likvidovať, sťahovať. Olympiáda jednoducho skončila. Teraz bude ľudí napĺňať jemná nostalgia. Búrlivú oslavu si užil aj Slovenský dom, bolo treba zapiť zisk štyroch medailí šampanským. Pritom pri otváraní fľaše za striebornú medailu išlo takmer o zdravie! Dom si však užil vzácnych hosťov, politikov, koncertovalo sa, pilo a jedlo. Nezabudlo sa ani na slávne bryndzové halušky.

16-denný sviatok športovcov, blízky aj slovenským fanúšikom, prežil nádherný záver. Olympijská pochodeň sa zapáli až za dva roky v ruskom Soči. Letnú olympiádu za štyri roky zase privíta Rio de Janeiro.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články