Jasno
11°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Venezuela oslavuje zlato po 44 rokoch! Víťaz ďakoval Chávezovi
Zdielať na

Venezuela oslavuje zlato po 44 rokoch! Víťaz ďakoval Chávezovi

Venezuelský kordista Rubén Limardo ďakoval prezidentovi Hugovi Chávezovi potom, ako v stredu dosiahol prvú olympijskú medailu pre Venezuelu po 44 rokoch. Socialistický politik mu podľa neho pomohol splniť si sen.

Je to vlastenecké nadšenie

"Som veľmi šťastný, brat a syn našej otčiny," povedal do telefónu počas tlačovej konferencie prezident Chávez Limardovi. "Tu sú výsledky práce zlatej generácie našich športovcov! Je to hrdosť a vlastenecké nadšenie," vyjadril sa Chávez, ktorý sa vo voľbách 7. októbra bude uchádzať o zotrvanie na svojej pozícii na ďalších šesť rokov.

"Vďaka vám som skutočne naplnil svoj sen... Teraz budeme ešte zvyšovať úsilie o ďalšie olympijské medaily," uviedol zlatý medailista. Prekvapujúce víťazstvo vytvorilo v krajine na krátky čas dojem jednoty, keďže krajina je pred voľbami rozdelená na dva tábory. Obidve strany sa navzájom počas kampane napádajú a preto mnoho obyvateľov Venezuely potešili dobré správy zo zahraničia.

Chávez poďakoval celému tímu

Médiá "zaplavili" fotografie a videá olympijského víťaza, miestne televízne kanály opakovane vysielali zábery z jeho bojov o medailu, ako aj z medailovej ceremónie, kde hrala národná hymna.

Chávez žartoval, že jeho viceprezident bol sotva na svete, keď Venezuela získala posledné olympijské zlato. Zároveň ďakoval kordistovým trénerom a celému tímu, keďže "celá táto neviditeľná armáda umožnila Rubénovi Limardovi prísť do Londýna, vyhrať všetky boje a priniesť nám rešpekt".

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Ruben Limardo so zlatom z OH

Súvisiace články