Oblačno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Starosta (48) Londýna sa stal najväčšou atrakciou. Visel na kábli
Zdielať na

Starosta (48) Londýna sa stal najväčšou atrakciou. Visel na kábli

Excentrický starosta Londýna Boris Johnson, známy svojimi humornými výrokmi, pobavil Londýnčanov skôr svojím športovým vystúpením, pri ktorom ostal visieť v popruhoch nad hlavami ľudí v parku.

Visel 5 minút

Johnson prišiel sledovať do parku Victoria vo východnej štvrti Hackney výkony britských veslárov na veľkoplošných obrazovkách. Chcel si tiež vyskúšať miestnu atrakciu a na popruhoch zavesených na kábli sa nad hlavami návštevníkov spustil z jednej strany parku na druhú. 

Vybavený prilbou a dvoma britskými vlajkami najprv podľa plánu letel dopredu, ale potom začal spomaľovať a zostal visieť v niekoľkometrovej výške. V dosť nelichotivej polohe zostal asi 5 minút, kedy si ho návštevníci parku fotografovali a natáčali.

Bolo to nádherné, odporúčam

Keď sa ho jeden opýtal, ako sa cíti, odpovedal, že veľmi dobre. Rýchlo však začal vyzývať okolie, aby mu podalo povraz, prípadne rebrík. Po piatich minútach ho organizátori odtiahli do bezpečia.

"Starosta našťastie prežil svoju prvú skúsenosť s jazdou v popruhoch. Na rozdiel od britského tímu nezíska žiadnu medailu, ale jeho ducha to nezlomilo," povedala Johnsonova hovorkyňa. Starosta vraj vôbec netuší, prečo sa tam zasekol. "Ale čo, bolo to nádherné a môžem to vrelo odporučiť," povedal.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články