Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slovensko podľahlo USA. Štvorgólový rozdiel nám zatvoril dvere do štvrťfinále
Zdielať na

Slovensko podľahlo USA. Štvorgólový rozdiel nám zatvoril dvere do štvrťfinále

Archívna reportáž

PJONGČANG / Štvorgólový rozdiel v zápase medzi Slovenskom a USA definitívne zmaril šancu slovenským hokejistom zahrať si vo štvrťfinále. Od USA sme zinkasovali päť zásahov do bránky. Nám sa podarilo dať jediný, a to v 37. minúte zápasu Petrovi Čerešňákovi.

Slovenskí hokejisti ukončili svoje vystúpenie na zimných olympijských hrách 2018 v kórejskom Pjongčangu v play-off o postup do štvrťfinále. Zverenci trénera Craiga Ramsayho podľahli v utorok Spojeným štátom americkým 1:5. Po bezgólovej prvej tretine otvoril skóre duelu po 96 sekundách druhého dejstva Ryan Donato, o ďalších 40 sekúnd zvýšil na 2:0 pre tím USA obranca James Wisniewski v presilovke o dvoch korčuliarov. Trojgólový rozdiel potom stanovil Marco Arcobello, Slováci ešte v závere II. tretiny znížili na 1:3 delovkou Petra Čerešňáka. V záverečnej časti hry reprezentanti USA poistili svoj náskok ďalšími dvoma gólmi a postúpili do štvrťfinále.

ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu - utorkové výsledky:

HOKEJ - MUŽI

play-off o postup do štvrťfinále

USA - Slovensko 5:1 (0:0, 3:1, 2:0)
Góly: 22. Donato (Gilroy, Terry), 23. Wisniewski (Terry), 34. Arcobello (Terry, Blum), 50. Roe (B. Little, O'Neill), 57. Donato (Wisniewski) - 37. Čerešňák (Graňák, L. Nagy)
Vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše: Michal Čajkovský 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Rantala, Salonen (obaja Fín.) - Pihlblad (Švéd.), Suominen (Fín.), 6391 divákov