Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slovensko už nemá na Tour de France zástupcu, skončil aj Juraj Sagan
Zdielať na

Slovensko už nemá na Tour de France zástupcu, skončil aj Juraj Sagan

CHAMBÉRY / Na Tour de France už nepokračuje ani jeden z bratov Saganov z cyklistického tímu Bora-Hansgrohe. Po diskvalifikácii Petra Sagana po 4. etape za nečistý šprint v jej závere sa jeho starší brat Juraj porúčal zo súťažného diania po 9. etape.

Do cieľa náročnej horskej previerky v Chambéry neprišiel v stanovenom časovom limite.

Rovnaká galiba postihla aj skvelého francúzskeho šprintéra, favorita na víťazstvo v bodovacej súťaži a víťaza 4. etapy Arnauda Démara (FDJ), Austrálčana Marka Renshawa (Dimension Data), Taliana Mattea Trentina (Quick-Step Floors) či holandského časovkára Josa van Emdena (LottoNL-Jumbo).

Pre Juraja Sagana bola Tour de France 2017 prvým podujatím Grand Tour v kariérib

e. Nedeľa bola celkovo čiernym dňom pre tím Bora-Hansgrohe, keďže jej líder pre celkové poradie Poliak Rafal Majka utrpel pád, a hoci vysadol na bicykel, v cieli ho klasifikovali až na 137. mieste s mankom 36:21 min.

V celkovom poradí to znamenalo prepad na 43. priečku (+37:26). Novým lídrom Bora-Hansgrohe na TdF je Nemec Emanuel Buchmann, aktuálne osemnásty v celkovom priebežnom poradí s odstupom 8:46 min na britského lídra Christophera Frooma (Sky).

Pred pár dňami na pretekoch skončil aj Jurajov mladší brat, Peter Sagan, ktorého rozhodcovia vylúčili za kontroverznú kolíziu v závere 4.etapy. Viac informácií o vylúčení Petra Sagana nájdete v archívnej reportáži. 

Súvisiace články