Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Sagan poslal jasný odkaz Cavendishovi
Zdielať na

Sagan poslal jasný odkaz Cavendishovi

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Posledné dni sa nehovorí o ničom inom, len o vylúčení Petra Sagana z Tour de France po kolízii z britským jazdom Markom Cavendishom. Peter Sagan teraz zverejnil na svojom profile na sociálnej sieti Facebook odkaz Cavendishovi.

V utorok Peter Sagan najprv finišoval na druhom mieste za domácim Arnaudom Démarom. Pôvodne dostal 30-sekundovú penalizáciu a odpočítali mu aj 80 bodov z bodovacej súťaže o zelený dres. Neskôr ale prišiel tvrdší trest v podobe vylúčenia z pretekov. Za Slováka sa postavilo niekoľko popredných mien svetovej cyklistiky. Vylúčenie Petra Sagana vyvolalo veľkú diskusiu aj veľké emócie. 

"Mark, rýchlo sa uzdrav. Uprednostnil by som som finiš, ako na prvej fotografii :) Ale akokoľvek to dopadne, teším sa na ďalší súboj s tebou," napísal Peter Sagan na svojom profile na Facebooku.

Mark Cavendish sa pre média tiež vyjadril k Petrovi Saganovi: "S Petrom sme priatelia, on sa ospravedlnil hneď po etape a ešte mi aj večer zavolal. To je dôkaz toho, aký v skutočnosti je."

Zároveň je ale znepokojený vlnou kritiky a aj urážkami na účet seba aj svojej rodiny najmä na sociálnych sieťach a prosí ľudí, aby s tým prestali. Práve po kontakte s Cavendishom v koncovke 4. etapy Tour de France a jeho následnom páde s dôsledkom zlomeniny lopatky bol slovenský cyklista Peter Sagan tvrdo potrestaný vylúčením zo slávnych pretekov. A to sa nepáči početnej skupine jeho fanúšikov, ktorí za diskvalifikáciu dvojnásobného majstra sveta vinia práve 32-ročného Brita.

Súvisiace články

Najčítanejšie