Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Peter Sagan poslal svojim fanúšikom odkaz
Zdielať na

VIDEO: Peter Sagan poslal svojim fanúšikom odkaz

Archívne video

VITTEL / Slovenský cyklista Peter Sagan akceptoval verdikt rozhodcov o jeho diskvalifikácii z Tour de France 2017. Dvojnásobný majster sveta to oznámil prostredníctvom vyhlásenia z hotela svojho tímu Bora-Hansgrohe vo Vitteli.

"Nemyslím si, že som urobil niečo zlé v záverečnom šprinte. Bol to šialený záver, nie prvý a ani nie posledný," znie v stanovisku dvojnásobného majstra sveta.

Dvadsaťsedemročný líder nemeckého zoskupenia na francúzskych pretekoch však zdôraznil, že v utorkovom hektickom závere štvrtej etapy neurobil nič zlé.

Peter Sagan sa v šprintérskej koncovke vo Vitteli dostal do kontaktu s Markom Cavendishom, čo rezultovalo v pád britského cyklistu, ktorý napokon skončil so zlomenou pravou lopatkou a musel odstúpiť. Komisári za toto Sagana vylúčili z podujatia.

"Môžem len akceptovať rozhodnutie komisie, ale nesúhlasím s ním. Nemyslím si, že som urobil niečo zlé v záverečnom šprinte. Bol to šialený záver, nie prvý a ani nie posledný. Je mi veľmi ľúto Marka Cavendisha, prajem mu skoré uzdravenie," povedal Peter Sagan, ktorý sa bol bezprostredne po etape ospravedlniť britskému špecialistovi na rýchle koncovky.

Peter Sagan v utorok najprv finišoval na druhom mieste za domácim Arnaudom Démarom a pôvodne dostal 30-sekundovú penalizáciu a odpočítali mu aj 80 bodov z bodovacej súťaže o zelený dres. Neskôr však prišiel tvrdší trest v podobe vylúčenia z pretekov.

Za slovenského dvojnásobného svetového šampióna sa postavilo niekoľko popredných mien svetovej cyklistiky.

Hlavným cieľom žilinského rodáka na tohtoročnej "starej dáme" bol zisk šiesteho zeleného trička pre víťaza bodovacej súťaže, čím by sa vyrovnal historickému rekordérovi Erikovi Zabelovi.

Ako reagovali Slováci na vylúčenie slovenského cyklistu z Tour de France? Pozrite si v nasledujúcej reportáži.

Súvisiace články