Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Sagan na Tour de France skončil. Za úder lakťom ho diskvalifikovali
Zdielať na

Sagan na Tour de France skončil. Za úder lakťom ho diskvalifikovali

Archívna reportáž

VITTEL / Slovenského cyklistu Petra Sagana diskvalifikovali zo 104. ročníka Tour de France po tom, ako v dojazde utorkovej 4. etape z Mondorf-les-Bains do Vittelu spôsobil pád britského jazdca Marka Cavendisha.

Rozhodcovská komisia oznámila svoj výrok na rýchlo zorganizovanej tlačovej konferencii, niekoľko hodín po skončení etapy.

Dvojnásobný majster sveta pôvodne skončil v utorok druhý za Arnaudom Démarom, ale neskôr mu udelili 30-sekundovú penalizáciu a odpočítali dokopy 80 bodov.

Potom však vedenie pretekov dôkladnejšie zanalyzovalo videozáznam z finišu a rozhodlo o vylúčení 27-ročného člena tímu Bora-Hansgrohe z Tour de France 2017.

"Nevedel som, že mám napravo Marka Cavendisha, iba som sa snažil ísť v háku za Kristoffom. Taký je šprint, samozrejme, veľmi ma mrzí, čo sa stalo Markovi. Nie je pekné to vidieť," uviedol Peter Sagan v prvom televíznom interview.

Podľa televíznych informácií sa bol Sagan ospravedlniť Cavendishovi pri tímovom autobuse Dimension Data.

"Len som sa snažil obísť Démara, keď sa prirútil Sagan. Vychádzam s Petrom dobre, ale nerozumiem tomu. Keby okolo mňa prešiel, v poriadku, ale ten lakeť...Nie som za to jeho fanúšik. S Petrom nemám žiadny problém, pád je pád, ale rád by som sa dozvedel viac o tom lakti.," uviedol smutný Mark Cavendish podľa webu Cyclingnews.

K svojmu zraneniu poznamenal: "Prst bude potrebovať stehy, dosť to krváca. Čo sa týka ramena, možno to bude mať niečo spoločné s dávnejším zranením aj väzmi. Nie som lekár, ale pocitovo to nevyzerá dobre."

Sagan v pondelok vyhral 2. etapu. Pozrite si reportáž Romana Gaduša bezprostredne po skončení tretej etapy.

Súvisiace články