Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sagana za úder lakťom penalizovali, skončil v druhej stovke
Zdielať na

Sagana za úder lakťom penalizovali, skončil v druhej stovke

Archívna reportáž

VITTEL / Francúz Arnaud Démare z tímu FDJ sa stal víťazom 4. etapy 104. ročníka cyklistických pretekov Tour de France, ktorá mala štart v Mondorf Les Bains a po 207,5 km sa skončila hromadným šprintom vo Vitteli. Démare najlepšie zrežíroval typicky šprintérsku koncovku na takmer úplnej rovine, keď zdolal Slováka Petra Sagana (Bora-Hansgrohe) a Nóra Alexandra Kristoffa (Kaťuša-Alpecin).

Sagan v cieľovej rovinke lakťom strčil do britského rýchlika Marka Cavendisha, ktorý potom skončil po škaredom páde na zemi. 

Slovenský dvojnásobný majster sveta za to neskôr dostal 30-sekundovú penalizáciu a napokon figuruje vo výsledkovej listine na 115. pozícii. Druhú priečku teda obsadil Kristoff, tretí bol André Greipel (Lotto Soudal). V celkovom poradí si udržal žltý dres Geraint Thomas z tímu Sky.

Peter Sagan pre penalizáciu prišiel o 80 bodov a s 15 bodmi je až na 23. mieste. Na dnešného víťaza, Démara, stráca 109 bodov.

"Nevedel som, že mám napravo Marka Cavendisha, iba som sa snažil ísť v háku za Kristoffom. Taký je šprint, samozrejme, veľmi ma mrzí, čo sa stalo Markovi. Nie je pekné to vidieť," uviedol Peter Sagan v prvom televíznom interview.

Podľa televíznych informácií sa bol Sagan ospravedlniť Cavendishovi pri tímovom autobuse Dimension Data.

"Len som sa snažil obísť Démara, keď sa prirútil Sagan. Vychádzam s Petrom dobre, ale nerozumiem tomu. Keby okolo mňa prešiel, v poriadku, ale ten lakeť...Nie som za to jeho fanúšik. S Petrom nemám žiadny problém, pád je pád, ale rád by som sa dozvedel viac o tom lakti.," uviedol smutný Mark Cavendish podľa webu Cyclingnews. K svojmu zraneniu poznamenal: "Prst bude potrebovať stehy, dosť to krváca. Čo sa týka ramena, možno to bude mať niečo spoločné s dávnejším zranením aj väzmi. Nie som lekár, ale pocitovo to nevyzerá dobre."

Sagan v pondelok vyhral 2. etapu. Pozrite si reportáž Romana Gaduša bezprostredne po skončení tretej etapy.

Súvisiace články