Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Peter Sagan odstúpil z pretekov po dvoch tretinách jazdy
Zdielať na

Peter Sagan odstúpil z pretekov po dvoch tretinách jazdy

TOSKÁNSKO / Jedenásty ročník známej jarnej cyklistickej klasiky, Strade Bianche, náš najlepší cyklista nedokončil. Jazdu na trati dlhej zhruba 200 kilometrov ukončil po 130 kilometroch. Príčinou majú byť zdravotné problémy.

Horúci favorit a líder tímu Bora-Hansgrohe nedokázal udržať tempo s vedúcou skupinou a napokon sa rozhodol nepokračovať. "Necítil sa dobre, napriek tomu sa snažil ísť tak ďaleko, ako mohol," informoval jeho tím prostredníctvom Twitteru. V čase odstúpenia bol až v štvrtej skupine, s takmer trojminútovou stratou na vedúcu skupinku cyklistov.

Sagan bol jedným z favoritov prípravnej talianskej klasiky Strade Bianche aj vzhľadom na jeho skvelé výsledky počas minulého víkendu v Belgicku, kde ovládol podujatie Kuurne-Brusel-Kuurne a na Omloop Het Nieuwsblad bol druhý. V sobotu sa vydal v ústrety 175 km so štartom aj cieľom v Siene, ale približne 70 km pred koncom pretekov už ďalej nepokračoval. Sagan skončil vlani na Strade Bianche štvrtý, na konte má aj dve druhé miesta z rokov 2013 a 2014.

Pozrite si archívne video, ako Peter Sagan baví svojich fanúšikov.

Súvisiace články