Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
VIDEO: Peter Sagan ako objekt paródie! Belgická televízia ho poriadne zosmiešnila
Zdielať na

VIDEO: Peter Sagan ako objekt paródie! Belgická televízia ho poriadne zosmiešnila

BRUSEL / Belgická televízia VTM si vo svojom humoristickom programe vzala na paškál našu cyklistickú hviezdu. Paródia prišla potom, čo Peter Sagan počas jedného týždňa zaznamenal druhé miesto na jednodňovej klasike Omloop Het Nieuswblad a vzápätí zvíťazil na dvesto kilometrov dlhej trase pretekov Kuurne-Brusel-Kuurne. Saganove výkony, ale najmä jeho typický prejav, neušli pozornosti miestnych komikov.

Počas jednej minúty a  dvadsiatich sekúnd zosmiešnili všetko, čo sa dalo. Sagan prízvuk v angličtine, typický smiech, záľubu v gumených cukríkoch, či úprimnosť pri komentovaní zažívacích problémov. Imitátor sa na nášho cyklistu skutočne podobá a počas krátkeho času predvedie skutočne všeličo.

Hneď v úvode scénky preruší novinára a oznámi mu, že najprv je čas niečo si zahryznúť. Vytiahne plnú misu gumených cukríkov. Keď sa ho následne novinár opýta na jeho zdravotné problémy, Saganov dvojník odpovedá: "Aký problém? Viete, je žijem zdravo, jem len zdravé jedlá a aj pijem zdravo, takže..." Novinár sa ale nedá odbiť: "Ale povedali nám, že vám bolo zle, že ste išli na toaletu." Imitátor Sagana reaguje odmietavo a hovorí, že je predsa normálne chodiť na toaletu, veď sa stačí pozrieť na to, čo pije, pripomínajúc obrovský pohár s pivom. "Ale viete čo nie je normálne a ani zdravé? Tom Boonen, je na zemi častejšie, ako moja podlaha od Quick Step." Vtip patril belgickému cyklistovi, ktorý jazdí za tím Quick Step, sponzorovaný výrobcom parkiet.

Na otázku novinára, ako sa dostal k cukríkom, Saganov imitátor odpovedá: "Počas šprintu som mal čas, tak som zašiel do Colruytu a nakúpil som potraviny. A tiež som sa zastavil aj v Batibouw, lebo môj brat je inštalatér a potreboval sifón." Colruyt je pritom miestny potravinový reťazec a Batibouw je najväčší belgický stavebný veľtrh, ktorý sa konal presne v čase cyklistických pretekov. Na záver mu novinár poďakuje za rozhovor, no Sagan vyťahuje z rukáva posledný, detinský vtip... Pozrite si ho sami a posúďte, či sa niekedy náš cyklista skutočne správa pred kamerami podobne.

Pozrite si aj archívne video o Saganovom víťazstve v Belgicku.

Súvisiace články