Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Korupčný škandál! Nad areálom pre biatlonistov sa zmráka
Zdielať na

Korupčný škandál! Nad areálom pre biatlonistov sa zmráka

Biatlon nám vďaka Nasti Kuzminovej či Pavlovi Hurajtovi robil vynikajúce meno. Dnes sa s ním však spája obrovská hanba a korupčná aféra. Vláda škrtla dotáciu, ktorú vyčlenila na dostavbu areálu v Osrblí... Z plánovaných 1 milióna aj 600 tisíc eur naň tak nepôjde ani jediný cent...

Už dlhšiu dobu bolo každému čudné, že do areálu v Osrblí sa majú v úvodzovkách naliať veľké peniaze, no jediné, čo sa tu doteraz zorganizovalo či vylepšilo, bolo vyasfaltovanie strelnice. Celkovo 1 600 000 eur - to bola dotácia z dvoch ministerstiev a úradu vlády na dostavanie areálu pred budúcoročnými európskymi majstrovstvami.

Čerpanie dotácii však pre vyberačov úplatkov muselo byť zastavené. "Zadržali sme konkrétne podozrivé osoby pri preberaní úplatku zatiaľ v hodnote 30 tisíc eur... Sú stíhané tri osoby pre trestný čin korupcie... Vyšetrovatelia nevylučujú, že sa počet obvinených bude rozširovať," oznámil minister vnútra Daniel Lipšic.

Z kompetentných v Osrblí či Banskej Bystrici, kde je sídlo Slovenského biatlonového zväzu, by ste po zverejnení korupčného škandálu nezohnali vyjadrenie nikoho. Športovci sú však právom absolútne šokovaní. "Je to hanba pre slovenský biatlon. Prídeme zasa o ďalší zimný šport," vyjadril sa k afére Pavol Hurajt.

TV JOJ

SITA

Súvisiace články