Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nespokojný Ruda: Za spackanú deaflympiádu a spreneveru 13 rokov!
Zdielať na

Nespokojný Ruda: Za spackanú deaflympiádu a spreneveru 13 rokov!

V prípade spackanej deaflympiády spájanej s Jaromírom Rudom už padol prvý verdikt súdu. Okresný súd v Banskej Bystrici dnes odsúdil šéfa deaflympionikov na 13-ročný trest. Išlo o 2 milióny eur, ktoré podľa súdu spreneveril spoločne s košickým notárom Stanislavom Furdom. Toho odsúdili na 14 rokov.

Proces mal nezvyčajne rýchly spád. Ruda sa spolu s košickým notárom Furdom postavili pred súd len druhýkrát a už padol rozsudok. Ruda pritom počas celého procesu trval na svojom a stále opakoval, že je nevinný. Peniaze si vraj požičal od súkromnej bratislavskej firmy. Všetko mala byť len akási zábezpeka alebo preukázanie solventnosti pri organizovaní deaflympských hier.

2 milióny eur však zmizli z účtu rýchlosťou vetra a ostalo len asi 100 tisíc eur. Na aké účely peniaze boli použité, sa doteraz nevie. Zatiaľ čo Ruda dostal 13-ročný trest, Furda o jeden rok viac. Ten peniaze podľa obžaloby previedol na ďalšie účty... Obaja prostredníctvom obhájcov vyjadrili s rozhodnutím súdu nespokojnosť a odvolali sa na krajský súd.

TV JOJ

Súvisiace články