Oblačno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Contador bez chrbtovej kosti, deň po zrušení trestu preteká
Zdielať na

Contador bez chrbtovej kosti, deň po zrušení trestu preteká

Trojnásobný víťaz cyklistických pretekov Tour de France Alberto Contador sa len deň po tom, čo uspel s odvolaním voči dopingovému obvineniu, vrátil späť do súťažného diania na pretekoch Okolo Algarve.

"Je to veľká úľava, nielen pre mňa, ale taktiež pre tím a sponzorov. Som veľmi šťastný, že tu môžem byť," uviedol Contador, ktorý nastupuje na svoje prvé preteky v novom tíme Saxo Bank-Sunguard. Pred prvou 157,5 km dlhou etapou privítali diváci španielskeho cyklistu potleskom.

Contador, ktorému hrozilo, že príde o vlaňajší titul z Tour de France, sa do dopingového podozrenia dostal už v auguste po pozitívnej vzorke pochádzajúcej z Tour, ktorá obsahovala malé množstvo zakázaného anabolika clenbuterolu.

Dvadsaťosemročnému Španielovi, ktorý vytrvalo odmietal zámerné použitie zakázaného prostriedku a pozitívnu vzorku zdôvodnil konzumáciou kontaminovaného mäsa, zrušila Španielska cyklistická federácia jeho predbežný ročný dištanc v utorok.

Prípad sa teraz presúva do rúk Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) a Svetovej antidopingovej agentúry, ktoré majú jeden mesiac na rozhodnutie, či sa voči verdiktu španielskeho zväzu odvolajú.

Súvisiace články