Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dojímavý športový príbeh. Dievčatko nemalo tenisky, pretekalo v balerínkach a vyhralo
Zdielať na

Dojímavý športový príbeh. Dievčatko nemalo tenisky, pretekalo v balerínkach a vyhralo

MOLDAVA NAD BODVOU / Dá sa vyhrať beh na 750 metrov iba v balerínkach? Že to je skutočne možné vás presvedčí nasledujúci príbeh. Mladá talentovaná bežkyňa z Moldavy nad Bodvou pokorila všetky svoje súperky. V balerínkach sa postavila aj na podstavec pre víťazov.

Devätnásteho júna sa na Základnej škole na ulici Československej armády v Moldave nad Bodvou konala športová akcia Beh pre zdravie. Práve na tomto podujatí štartovala aj Trinásťročná Annamária.

Dievčatko sa na bežecké preteky postavilo v obľúbených balerínkach. Jej súperky mali narozdiel od nej športovú obuv. Napriek tomu podala Annamária v behu bravúrny výkon a do cieľa pretekov dobehla prvá. Niektoré súperky dokonca predbehla o viac ako kolo. Hlavnej hrdinke z bežeckých pretekov v Moldave nad Bodvou jej už inak ako Forest Gump nepovedia. 

"Túto súťaž organizoval Legionársky atletický klub v Moldave nad Bodvou. My sme im pomáhali s organizáciou," uviedla riaditeľka Centra voľného času CVrČek Mária Tóthová. "Ona vyhrala, ona bola fantastická tak, ako stále. Ale pred súťaž nemala žiadnu špeciálnu tréningovú prípravu," dodala Andrea Papp, riaditeľka ZŠ s vyučovacím jazykom Maďarským, ktorú Annamária navštevuje.

Balerínky už ich malá majiteľka vyhodila lebo sa rozpadli. Na ten pretek si však bude spomínať vďaka fotografii ale aj medaile, ktorú si domov odniesla. O talentovanú bežkyňu majú po úspechu záujem kluby, ktoré už vychovali nejedného športovca.

Fotografia, ktorá obletela Slovensko

Fotografiu s týmto neuveriteľným príbehom zverejnilo na svojom Facebooku miestne Centrum voľného času CVrČek. Táto fotografia má už stovky lajkov a zdieľaní. Pod samotnou fotkou sa ozvalo mnoho ochotných ľudí, ktorí chcú dievčatku zaplatiť novú bežeckú obuv aj trénera, aby mohla rozvíjať svoj bežecký talent. A to aj napriek tomu, že jeden darca sa už na nové tenisky našiel. Dievčatko dostane nové tenisky už 3. septembra počas slávnostného otvorenia školského roka. Centrum voľného času CVrČek jej vytvorí od septembra možnosť trénovať pod dohľadom trénera a bude sa môcť zlepšovať vo výkonoch.

Súvisiace články