Jasno
17°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Sagan prehral špurt druhej etapy o milimetre s Greipelom
Zdielať na

Sagan prehral špurt druhej etapy o milimetre s Greipelom

ZÉLANDE / Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Tinkoff-Saxo obsadil druhé miesto v druhej etape cyklistických pretekov Tour de France so štartom v Utrechte a cieľom po 166 km v otvorenom mori na umelom ostrove Neeltje Jans v holandskej provincii Zélande.

Sagana v záverečnom tesnom finiši zdolal iba Nemec André Greipel z tímu Lotto Soudal - ani nie o polovicu predného kolesa. Tretí skončil Švajčiar Fabian Cancellara (Trek Factory), ktorý sa zároveň stal novým lídrom celkovej klasifikácie. Najväčší favorit šprintérskeho dojazdu Brit Mark Cavendish (Etixx-QuickStep) skončil štvrtý, keď začal špurtovať príliš skoro. Čas víťaza bol 3:29:03 h. Peter Sagan sa celkovo posunul z 19. miesta na štvrté, keď za lídrom Cancellarom zaostáva o 33 sekúnd.

"Som šťastný, že sa mi to dnes podarilo. Bola to veľmi ťažká etapa so silným bočným vetrom. Ďakujem najmä tímovým kolegom Marcelovi Siebergovi a Tonymu Gallopinovi, ktorí odviedli pre mňa dobrú prácu," uviedol André Greipel v prvej reakcii pre Eurosport.

sita