Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Lukostrelci Duchoňovci chcú na olympiádu, zarábajú na stavbách
Zdielať na

Lukostrelci Duchoňovci chcú na olympiádu, zarábajú na stavbách

KOŠICE / Lukostreľba u nás rozhodne nepatrí medzi tradičné športy. Nie je ale vylúčené, že na olympiáde v Brazílii bude mať Slovensko svoje zastúpenie. Košičania Miroslav a Juraj Duchoňovci patria vo svojich kategóriách medzi absolútnu slovenskú špičku.

Starší z bratov brigádoval na stavbách

Cieľu dostať sa na olympiádu do Ria momentálne podriaďujú všetko ,od spolupráce s mentálnym trénerom až po zháňanie peňazí. "Si hľadám nejaké brigády po stavbách a tak. Celé leto som robil na brigáde, popritom som trénoval," hovorí Miroslav Duchoň.

"Po škole idem len domov pre luk. Prídem sem a strieľame tu až do tmy," dopĺňa ho brat Juraj. Lukostreľba je hlavne o psychickej pohode, no aj telo pri nej dostane poriadne zabrať. "Luk má svoju váhu. Cez súťaž sme celý deň vonku na tej strelnici, nachodíme pár kilometrov," hovorí Juraj Duchoň.

Musia skončiť do 32 miesta na MS

Starší z bratov Miroslav, už jeden pokus kvalifikovať sa na olympiádu absolvoval. Do Pekingu sa však nedostal. "Mal som akurát 16 rokov vtedy. Ešte som nemal toľko skúseností," hovorí Miroslav. Teraz to chce skúsiť spolu s bratom Jurajom (18). Ak na budúcoročných MS skončia do 32. miesta, v Brazílii by chýbať nemali.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články