Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Contador údajne uspel s odvolaním, zrušia mu trest?
Zdielať na

Contador údajne uspel s odvolaním, zrušia mu trest?

Španielska cyklistická federácia (RFEC) podľa miestnych médií zruší jednoročný dištanc za pozitívny dopingový nález pre trojnásobného víťaza Tour de France Alberta Contadora.

Dvadsaťosemročný cyklista mal počas vlaňajšej Tour de France pozitívny nález na clenbuterol a od augusta bol aj provizórne suspendovaný. RFEC mu koncom januára udelila ročný zákaz činnosti, no Contador sa proti tomu odvolal a podľa španielskych médií úspešne. Federácia by mala definitívne rozhodnúť ešte v pondelok večer a cyklistovi oznámi verdikt v utorok.

Contador od začiatku popieral akékoľvek porušenie pravidiel a vo svojej obhajobe sa bránil tým, že nedovolený prostriedok sa do jeho tela dostal v kontaminovanom mäse.

Disciplinárna komisia federácie sa k medializovaným informáciám odmietla vyjadriť, keďže ide o tajné rozhodovanie. Ďalšie podrobnosti zatiaľ nevie ani samotný cyklista. "Od federácie sme nedostali žiadne oficiálne informácie. Videli sme, čo vyšlo v médiách, ale to je tak všetko," uviedol Contadorov agent Jacinto Vidarte.

Ak španielska federácia rozhodne v Contadorov prospech, Medzinárodná cyklistická únia a Svetová antidopingová agentúra budú mať mesiac na rozhodnutie, či sa odvolajú na Športový arbitrážny súd.

Najčítanejšie