Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Contador bude brániť svoju nevinu do konca
Zdielať na

Contador bude brániť svoju nevinu do konca

Zdroj: tasr

Cyklista Alberto Contador na piatkovej tlačovej besede v Palma de Mallorca vyhlásil, že si nie je vedomý akéhokoľvek užívania nedovolených podporných prostriedkov a za svoju česť a nevinu bude bojovať až do konca.

Päťnásobný víťaz pretekov zo série Grand Tours práve na tlačovke jeho tímu Saxo Bank mal zaujať oficiálne stanovisko k jeho ročnému potrestaniu za pozitívny test na klenbuterol počas minuloročnej Tour de France, kde sa stal tretíkrát celkovým víťazom. Aj sa tak stalo.

"Mám desať dní na odvolanie sa voči trestu a spolu so svojimi právnikmi urobím všetko preto, aby sme poukázali na spravodlivosť," uviedol Contador a na svoju obhajobu reálne dodal: "Viem, že som príkladom pre mnohých a aj z tohto dôvodu sa považujem za čistého. Nikdy som nič nedovolené neužíval. Môžem to povedať otvorene a s hlavou hore." V protiklade s konaním Contadora a jeho tímu právnikov je vyjadrenie šéfa RFEC Juana Carlosa Castaňa, ktorý akoby chcel varovať Contadora pred využitím práva na odvolanie sa do 10 dní od vynesenia verdiktu. Podľa Castaňa by mohlo byť postúpenie kauzy Športovému arbitrážnemu súdu (CAS) v Lausanne pre španielskeho cyklistického velikána kontraproduktívne. RFEC informovala Contadora o výsledku disciplinárneho konania už v stredu, verejnosti ho však neoznámila a nechala to na vyjadrenie jazdca. Španiel sa napokon rozhodol verdikt odtajniť. V Contadorovej vzorke našli antidopingoví komisári 21. júla počas voľného dňa na Tour de France stopy po zakázanom klenbuterole. Rodák z Madridu sa od prevalenia kauzy obhajoval tým, že látka sa dostala do jeho tela neúmyselne v hovädzom mäse, ktoré zjedol počas pretekov.

Súvisiace články

Najčítanejšie