Oblačno
16°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Do ringu krásku so silikónmi nepustia
Zdielať na

Do ringu krásku so silikónmi nepustia

Zdroj: TASR

Implantáty v ringu nemajú miesto,modelka pre silikóny nedostala licenciu

Boxerke, ktorá si v minulosti plastickou operáciou vylepšila svoje vnady, ukázala stop britská Amatérska boxerská asociácia (ABA) s odôvodnením na zvýšené riziko zdravotných problémov.

Dvadsaťpäťročná Blewdenová sa snažila urobiť kariéru ako modelka, voči konkurencii "sa obrnila" objemnejšími prsiami v roku 2003. Tvrdému kontaktnému športu sa začala venovať len z kratochvíle až pred dvoma rokmi, ale čoskoro sa ukázalo, že pre box má aj talent. Avšak pred realizovanie sna o olympijskej účasti sa postavila organizácia zastrešujúca amatérsky box na Britských ostrovoch, ktorá povedala britskej ambicióznej kráske rázne nie. "Medzinárodné pravidlá zakazujú každému, kto má implantáty, aby boxoval, pretože hrozí väčšie poškodenie tkanív. Naviac, každým úderom sa zvyšuje aj riziko komplikácií, ktoré by si mohli vyžiadať ďalšie korekčné operácie. Dúfame, že sa podarí urobiť pre budúcnosť štúdiu, aby mohli Sarah a jej podobní boxovať, ale Medzinárodná boxerská asociácia (AIBA) odmieta niesť finančné náklady pre takýto výskum," odôvodnil pre Daily Mail rozhodnutie predsadajúci ABA Tony Attwood.

"Vyzerá to tak, že som prvou takouto ženou, ktorá sa obrátila na ABA. Myslím si, že z ich strany neexistuje vôľa čokoľvek urobiť v tejto veci. Ženy nepustili k boxu tak dlhý čas, tak by som sa rada dostala cez túto prekážku, ktorá by mohla zabrániť aj iným zástupkyniam nežného pohlavia, aby sa venovali boxu. Môj lekár mi povedal, že to nijako neohrozuje moje zdravie," načrtla svoj problém anglickému bulvárnemu plátku Blewdenová. Anglická nádejná športovkyňa trénuje 8 hodín týždenne, aby bola vo forme. Logicky je rozčarovaná z prístupu kompetentných orgánov a ľutuje, že jej takto bránia presadiť sa v ringu. "Amatérsky box nie je o tom, aby ste zložili za každú cenu súpera na zem, je to o dosahovaní bodov cez šikovnosť. Bolo mi povedané, že som v tom dobrá. Ja len chcem svoju šancu pokračovať v tomto športe," dodala sklamaná Blewdenová.