Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Majsterka sveta z Liptova. V meste uvažujú o soche pre Vlhovú
Zdielať na

Majsterka sveta z Liptova. V meste uvažujú o soche pre Vlhovú

BRTATISLAVA/AARE / Vo štvrtok večer obletela Slovensko skvelá správa. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa stala majsterskou sveta v obrovskom slalome. Slovensko má vďaka nej historicky prvé zlato z majstrovstiev sveta v zjazdovom lyžovaní. Petra televízii JOJ poslala video, v ktorom ďakuje svojim fanúšikom za podporu.

"Dve medaile sú doma," povedala v exkluzívnom rozhovore pre televíziu JOJ Petra Vlhová. "Aj tie najtajnešie sny sa môžu splniť," napísala fanúšikom na sociálne siete a ešte včera poslala svetu odkaz, že je pyšná na malú krajinu, z ktorej pochádza. "Som pyšná, že som zo Slovenska. Konečne som všetkým ukázala, kto je Petra zo Slovenska," uviedla na tlačovke po obrovskom slalome. 

"Som majsterka sveta, stále si to neuvedomujem. Veľmi sa teším, že som to získala aj pre Slovensko. A veľmi to cítim, že celé Slovensko so mnou žilo a týmto by som chcela poďakovať všetkým fanúšikom," uviedla Petra. 

Od prvého momentu, ako som ju spoznala som vedela, že na to má, povedala pre televíziu JOJ Veronika Velez-Zuzulová. "Keď som ju videla ísť, tak som povedala tatinovi po preteku, že videl si ju? Vedela som od prvého dňa, ako som ju videla, že je to pretekárka, z ktorej môže byť majsterka sveta," povedala Veronika. 

Petra sa postupne stáva ikonou Liptovského Mikuláša, ktorý sa, okrem mesta olympijských víťazov, od teraz môže pýšiť aj prívlastkom mesto majstrov sveta. "Meno Liptovského Mikuláša sa spolu s Petrou tiahne po celom svete a to je dobré, pretože Liptovský Mikuláš si to zaslúži," uviedol primátor Liptovského Mikuláša, Ján Blcháč. 

Mesto už teraz uvažuje o pamätníku pre slávnu rodáčku. Športové úspechy prežívajú spolu s Vlhovou aj na Hotelovej akadémii v Liptovskom Mikuláši, kde pred dvoma rokmi zmaturovala. "Mala veľký cieľ tu školu dokončiť, lebo ako povedala, to bol taký veľký kameň na srdci," hovorí triedna učiteľka Jana Čeľová. 

"Vždy sa snažila získať čo najlepšiu známku, čo som si u nej cenila a tá poctivosť sa u nej prejavuje aj doteraz," hovorí riaditeľka Hotelovej akadémie Katarína Uličná. 

Súvisiace články