Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vlhová druhá v slalome v Levi, vyhrala Mikaela Schiffrin
Zdielať na

Vlhová druhá v slalome v Levi, vyhrala Mikaela Schiffrin

LEVI / Petre Vlhovej patrí druhá priečka po odjazdení elitnej tridsiatky sobotňajšieho slalomu vo fínskom Levi v rámci Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní 2018/2019. Porazila ju Mikaela Schiffrin, pretože mala lepší čas v prvom kole. Shiffrin zdolala Vlhovú o 58 stotín sekundy a odplatila jej prehru spred roka z tohto fínskeho strediska za polárnym kruhom. Tretia skončila Rakúšanka Bernadette Schild s mankom 79 stotín. Shiffrin dosiahla 33. víťazstvo kariéry v slalome a celkovo 44. v bojoch o krištáľové glóbusy.

Dvadsaťtriročná zverenkyňa talianskeho trénera Livia Magoniho Vlhová dovŕšila v Levi pódiový hetrik, keďže v predchádzajúcich dvoch rokoch tam skončila tretia a prvá. Zároveň si pripísala prvých 80 bodov do hodnotenia Svetového pohára v tejto sezóne, keďže úvodný obrovský slalom v Söldene nedokončila. Vlhová v Levi načala druhú desiatku pódiových umiestnení v bojoch o krištáľové glóbusy. Momentálne má ambiciózna Liptáčka na konte 4 prvé, 4 druhé a 3 tretie miesta.

V Levi za polárnym kruhom vo Fínsku sa tradične roztáča kolotoč Svetového pohára v slalome. V sobotu jazdia ženy a v nedeľu muži. V ženskej časti pretekov malo Slovensko zastúpenie iba v osobe Petry Vlhovej, medzi mužmi by mali v nedeľňajšom slalome reprezentovať Adam Žampa a Matej Falat.

Súvisiace články