Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tomáš KID Kovács sa chce zapísať do Guinnessovej knihy
Zdielať na

Tomáš KID Kovács sa chce zapísať do Guinnessovej knihy

Najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács (nar. 20. 6. 1977) sa chce dostať do povedomia aj iným spôsobom ako "vážnymi" súbojmi v ringu, v ktorých dosiaľ v dvadsiatich dueloch (13-krát k.o., t. j. pred časovým limitom) ešte nenašiel premožiteľa.

Po nedávnom ekologickom zámere a zbere odpadkov na jeho bežeckej trase je 34-ročný v Šali narodený pästiar, žijúci v Galante, jeden z hlavných organizátorov blížiaceho sa podujatia s názvom "24 hodín boxu". Dejiskom bude obchodné centrum JASPARK v Galante. Začiatok je v piatok 23. marca o 15.00 h, akcia vyvrcholí o deň neskôr tiež o tretej hodine popoludní.

"Naším cieľom je pokúsiť sa o zápis do Guinnesovej knihy rekordov. Podľa mojich informácii ešte neregistrujú takýto dvadsaťštyrihodinový tréning boxu. Určite počítame s tým, že naše podujatie sa uvedie do slovenskej knihy rekordov," uviedol Tomáš Kovács a pokračoval: "Ľuďom chceme ukázať a priblížiť tento náročný šport. Ako viceprezident a tréner klubu KO Box Club Galanta tam budem mať samozrejme aj mojich zverencov, ktorí ukáže svoje umenie. Na tejto dvadsaťštyrihodinovke je však možná prítomnosť kohokoľvek, kto má takpovediac ruky aj nohy. Okrem boxerského tréningu, rôznych sparingov, modelovaných zápasov a tréningových cvičení sú pripravené aj iné atrakcie. V sobotu popoludní po skončení akcie chceme napríklad uviesť z počítadla, ktoré bude k dispozícii, aj konečné číslo ľuďmi urobených ´kľukov´ a ´brušákov´. Zaujímavý bude po odvážení všetkých aktívnych účastníkov s určitosťou aj údaj o celkovom počte ´zhodených´ kilogramov po tréningovom vypätí."

Podľa slov slovenského pästiara s prezývkou "Tomi Kid" by sa mali v Galante aktívne zúčastniť aj niektoré "osobnosti" spoločenského života. "Matej ´Sajfa´ Cifra mi prisľúbil účasť. Škoda, že nemôže prísť môj kamarát, herec Martin Mňahončák. Verím, že na podujatí budú aj iné známe tváre z kultúrneho či športového života. Rád by som bol v Galante pri tom celý čas, možno si niekde v rohu iba na chvíľu pospím," doplnil s úsmevom na margo blížiaceho sa maratónu majster sveta WBF z roku 2009 a európsky šampión tiež v poloťažkej hmotnosti z vlaňajšieho februára v prestížnejšej organizácii WBO Tomáš Kovács.