Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Šampión z chatrče: Box je pre mňa cestou za lepším životom
Zdielať na

Šampión z chatrče: Box je pre mňa cestou za lepším životom

GALANTA / Cez víkend sa v Galante bojovalo, ale v športovom duchu. Boli tam Majstrovstvá Slovenska mužov, žien a staršieho dorastu v boxe. Pod záštitou Slovenskej boxerskej federácie ich organizoval Tomi Kid Kovács. Do štúdia TV JOJ prišiel aj spolu s jedným čerstvým šampiónom.

Titul majstra Slovenska si Viliam v Galante vybojoval za menej ako minútu. Predchádzala tomu ale tvrdá príprava a roky tréningu. Začal s boxom už ako osemročný v miestnom dedinskom klube. Po niekoľkých rokoch ho naverboval k sebe Tomi. "Ja som mu navrhol, aby išiel k nám trénovať, aby trénoval denne dvakrát a nie trikrát týždenne. Tak začal poriadne trénovať, vybavili sme mu individuálny študijný plán a potom to prišlo."  

Viliamovi práve box pomohol prekonať ťažké životné obdobie. Jeho rodičia sa rozviedli a otec ich opustil, keď mal asi 14 rokov. "Prišli sme o náš rodinný dom, vďaka otcovi. Potom sme sa dostali k smetisku, kde sme bývali v schátranom dome asi rok a pol. Mama zostala na štyri deti sama, môj otec sa odsťahoval do zahraničia, už som ho nevidel osem rokov. Takže preto to meno, Šampión z chatrče," spomína na ťažké chvíle mladý boxer. 

V tom čase mal veľakrát aj problém sústrediť sa na trénovanie, nedosahoval ani také úspechy. "Mal to ťažké, musel sa starať o rodinu. On bol ako otec. Trénoval, brigádoval, robil všetko preto, aby zabezpečil financie, potom prišiel na tréning, ale hlavu mal úplne niekde inde," potvrdzuje Tomi. Nevzdal sa a dnes si už pomaly buduje hviezdnu kariéru.

Snom a cieľom mladého boxera je najbližšia olympiáda v Tokiu. Reálne to vidí aj jeho tréner Tomi. "Je to len na ňom. Keď bude žiť pre ten svoj sen, tak určite."

Tomi Kid Kovács sa venuje mladým talentom, poodhalil aj svoje súkromie.

Súvisiace články