Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ďalší skvelý výsledok pre Riša Vargu. Na prestížnych pretekoch je priebežne na 3. mieste!
Zdielať na

Ďalší skvelý výsledok pre Riša Vargu. Na prestížnych pretekoch je priebežne na 3. mieste!

HAMILTON ISLAND / Náš najúspešnejší triatlonista Richard Varga sa tento víkend nachádza v austrálskom Hamilton Islande na trojdňových pretekoch v rámci nového atraktívneho formátu triatlonovej Super League. Po prvom dni, v piatok, bol priebežne na výbornom druhom mieste. V sobotu skončil v náročnej etape na 7. mieste a po druhom dni mu tak patrí priebežné tretie miesto.

V sobotu ráno čakalo 23 najlepších svetových triatlonistov cyklistická časovka na 6 km. Ako Rišo uviedol na svojej fanúšikovskej stránke, v rannej časovke doplatil na včerajší vyčerpávajúci výkon a nabral veľkú stratu, ktorú musel neskôr popoludní dobiehať.

Popoludní sa na základe rozdielov z časovky pretekári predstavili v päťkombinácii plávanie - beh - plávanie - cyklistika - beh. Pretekalo sa opäť na rovnakých "šprintérskych" objemoch ako v piatok, teda 300 metrov plávanie, 6 kilometrov na bicykli a 2 kilometre beh. Našemu najúspešnejšiemu triatlonistovi sa nakoniec podarilo zmazať stratu z rannej časovky a skončil nakoniec na 7. mieste. V celkovom poradí Rišovi Vargovi patrí priebežné výborné tretie miesto.

Napokon v nedeľu čaká na aktérov záverečná eliminácia - absolvujú opäť tri super krátke triatlony /300 m - 6 km - 2 km/ s 10-minútovou pauzou. Z prvého do druhého kola postúpi 15 najlepších, z druhého do finálového tretieho kola už len desiatka. Z nej vzíde víťaz pilotného projektu Super League Triathlon.

V hre budú aj zaujímavé finančné čiastky. Víťazná odmena činí 100 000 austrálskych dolárov, druhý v celkovom poradí dostane 50 000 AUD a tretí 25 000 AUD. Za desiate miesto sa bude odmeňovať 2500 AUD. Nezvyčajné trojdňové triatlonové zápolenie vymyslel Austrálčan Chris McCormack, viacnásobný medailista z najvýznamnejších a najťažších svetových triatlonových pretekov a víťaz Havajského Ironmana z rokov 2007 a 2010. 

Súvisiace články