Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Najväčšia lyžiarska párty roka za účasti 77 krajín
Zdielať na

Najväčšia lyžiarska párty roka za účasti 77 krajín

ST. MORITZ / Snehová mágia či Zrodenie vášne. Aj takéto heslá dominovali pondelkovému slávnostnému otvoreniu svetového šampionátu v alpskom lyžovaní vo švajčiarskom St. Moritzi.

Na pódiu v Kulm Parku, kde sa budú počas 13 dní trvania šampionátu rozdávať najlepším medaily, sa postupne vystriedali zástupcovia 77 účastníckych krajín. Prítomní sa oboznámili s históriou St. Moritzu ako jedného z najstarších najprominentnejších lyžiarskych stredísk na svete. V pestrej spleti hudby a tanca vystúpil aj zbor Snehových kráľovien, ktorý zaspieval jeden z hitov írskej speváčky Enye a šiestim tisíckam divákov sa predstavili aj veľké postavy histórie zjazdového lyžovania. Nechýbali Hanni Wenzelová, Andreas Wenzel, Vreni Schneiderová, Bernhard Russi, Didier Cuche, Marco Büchel, Giorgio Rocca, Michael Walchhofer či Nicole Hospová. V závere programu potom "domáci pán", Gian Franco Kasper, ktorý pochádza práve z tejto alpskej dedinky, šampionát slávnostne otvoril. "Vitajte na najväčšej lyžiarskej párty roka," povedal 73-ročný šéf Medzinárodnej lyžiarskej federácie.

"Bol to zážitok. Je radosť reprezentovať aj takýmto spôsobom. Bol to síce len krátky výstup, ale som na to hrdý," uviedol Marcel Hirscher v rozhovore pre ORF. Päťnásobný držiteľ veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári bol vlajkonosičom rakúskej výpravy.

Súťažná časť 44. svetového šampionátu v alpskom lyžovaní sa začne už v utorok o 12.00 h superobrovským slalomom žien bez slovenskej účasti.

Súvisiace články