Jasno
13°
Bratislava
Olympionik Lomnický na súde. Jeho kladivo letelo z klietky až na parkovisko
Zdielať na

Olympionik Lomnický na súde. Jeho kladivo letelo z klietky až na parkovisko

NITRA / Slovenský reprezentant v atletike a olympionik Marcel Lomnický sa v utorok postavil pred nitriansky súd. Kladivára, ktorý na olympiáde v brazílskom Rio de Janeiro skončil piaty, zažaloval materský klub a žiada ospravedlnenie. Lomnický sa totiž posťažoval pred médiami, že ho vyštvali zo štadióna, na ktorom od detstva trénoval.

Pár mesiacov po tom, ako Marcel Lomnický prestúpil z Nitry do Trnavy dostal zákaz trénovať na štadióne materského klubu. Problém je v tom, že sa posťažoval do médií. "Nikdy sme pred tým nemali konflikt s vedením klubu. Načasovanie bolo pred majstrovstvami sveta," uviedol Marcel Lomnický. 

"My nič nerobíme proti športovcom, naopak my robíme pre športovcov," uviedol Tibor Danáč, predseda atletického klubu TJ Stavbár Nitra Tibor Danáč.  

Materský klub podal na Lomnického satisfakčnú žalobu za neoprávnený zásah do dobrej povesti. "Žiadame iba ospravedlnenie, nič viac," uviedol Danáč. 

"Ja sa tu nebudem ospravedlňovať za niečo, čo som len opísal, čo sa stalo. Ja som si nevymýšľal," dodal Lomnický. 

Najväčším problémom bolo údajne to, že z tejto tréningovej klietky skončilo kladivo na parkovisku pred nákupným centrom. Marcel Lomnický tvrdí, že sa tak stalo jeden krát. Druhá strana, ale hovorí o tom, že to malo byť opakovane. "Bolo to raz a nebolo to príjemné. A odvtedy som si dával pozor," hovorí Lomnický. 

"Hádzal kladivo na parkovisko, poškodil auto. Hodil do kapoty a auta a spravil dieru ako z dela," hovorí predseda atletického klubu Tibor Danáč. Klub sa bráni, že tréningová klietka nevyhovuje normám, a musel zakázať tréning na nej. "Je jedno či je to olympijský víťaz alebo malé 5 -očné dieťa. Neexistuje žiadna medaila ani úspech, ktorý by mal právo ohroziť život alebo poškodenie majetku," dodáva Danáč. 

"Majú dvojitý meter. Ostatní kladivári, ktorí dosahujú výkonnosť, by tiež mohli hodiť na parkovisko a mohli tam ďalej trénovať," je presvedčený Marcel Lomnický. 

Olympionik, vraj ponúkol, že na vlastné náklady urobí úpravy, s týmto ale neuspel. Aby nemusel dochádzať do iného mesta, nezostalo mu nič iné ako si stavať v okolí Nitry vlastný sektor. Na dnešnom pojednávaní sa pokúšal súd aj o zmier, neprešlo to. Pojednávanie odročili na november.

Súvisiace články