Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Night run 2015 odštartovali Noviny v priamom prenose
Zdielať na

Night run 2015 odštartovali Noviny v priamom prenose

BRATISLAVA / V Bratislave v nedeľu večer odštartoval najväčší nočný beh na Slovensku - Night run. Desaťkilometrovú trať sa rozhodlo zdolať asi 4500 ľudí, vrátane tvárí televízie JOJ.

Výnimočná nočná atmosféra a dobrý pocit z výkonu - aj to sú dôvody, prečo už siedmykrát športoví nadšenci bežia tradičný beh Night run.

Bratislavský nočný beh je najdynamickejšie rozvíjajúce sa bežecké podujatie na Slovensku. Za sebou má šesť rokov a počet účastníkov každoročne narastá. V premiérovom ročníku 2009 bežalo 895 ľudí a tento rok sa prihlásilo asi 4500 nadšencov. 

Bežcov tentokrát odštartovali moderátori Novín Lucia Barmošová a Ľuboš Sarnovský naživo priamo z Námestia Milana Rastislava Štefánika.

Spolu s moderátormi športovcov odštartoval ich kolega a zanietený bežec v jednom - Ján Mečiar. Spoločnosť mu robil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

"Som pyšný že naše mesto ponúka takéto podujatia, z ktorých cítiť energiu, mladosť a sviežosť," vyhlásil Nesrovnal.

Majstrovstvá Slovenska

Hneď v prvej rade bola slovenská atletická elita, pretože Night run 2015 bol prvýkrát aj Majstrovstvami Slovenska v behu na 10 kilometrov.

SITA

Zaujímavá trasa

Trasa prešla od minulého roka menšou zmenou. Síce o pohľad na mnohé bratislavské dominanty bežci neprišli, do električkového tunela ale tentokrát vchádzajú z dola.

Hudobný sprievod

Výkon športovcom spríjemňovali DJ, bubeníci a na Hviezdoslavovom námestí i koncert Henryho Tótha s kapelou. Čerešničkou na torte bol koncert kapely I.M.T. Smile.

Pozrite si štart Night runu 2015:

Súvisiace články