Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Night Run 2014. Štart v priamom prenose, toto sa nevidí...
Zdielať na

Night Run 2014. Štart v priamom prenose, toto sa nevidí...

BRATISLAVA / Cez víkend sa v hlavnom meste konal šiesty ročník populárneho Night Run. Beh nočnou Bratislavou mal neopakovateľnú atmosféru. Súťažiacich neodradilo ani nepriaznivé počasie.

Obľúbený beh nočnou Bratislavou nechýbal v hlavnom meste ani tento rok. Po prvý raz v histórii Night Run mohli súťažiť aj družstvá.

Nová desaťkilometrová trať

Ulicami hlavného mesta bežalo 3341 účastníkov, pričom prihlásených bolo vyše 4200. Odštartovali spred nákupného centra na Pribinovej ulici a svoje sily si zmerali na desaťkilometrovej trati.

Trasia viedla uličkami Starého mesta, tunelom a pribudol aj úsek v prístave, ktorý bol oživený svetelnými efektmi.

Telekom Night Run 2014 odštartoval v televíznom vysielaní. Pozrite sa, ako to vyzeralo:

Športový obojživelník

Víťazom sa stal Imrich Magyar, odchovanec atletiky v Nových Zámkoch. Obhájil minuloročné prvenstvo a po Jurajovi Vitkovi, ktorý triumfoval v úvodných dvoch ročníkoch, je iba druhý dvojnásobný víťaz v krátkej histórii populárnych pretekov.

SITA

Tridsaťročný Magyar dobehol do cieľa s náskokom 56 sekúnd pred bývalým slovenským reprezentantom v orientačnom behu Pavlom Bukovácom.

V súťaži žien bolo na prvých dvoch priečkach rovnaké poradie ako vlani. Zvíťazila Petra Fašungová z Banskej Bystrice pred Luciou Janečkovou z Bratislavy.

Pozrite si priloženú reportáž Richarda Juriša:

Športová obojživelníčka, ktorá sa venuje aj duatlonu, mala tentoraz cestu k prvenstvu ľahšiu ako pred rokom. Teraz bol jej náskok až 1:34 min, vlani len 17 sekúnd.

SITA

Súvisiace články