Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Stovku takmer zrušil divák, po Boltovi hodil fľašu
Zdielať na

Stovku takmer zrušil divák, po Boltovi hodil fľašu

Najrýchlejší beh histórie olympiád ani nemusel byť! Polícia v Londýne totiž zadržala muža, ktorý tesne pred štartom nedeľňajšieho finále hodil na trať plastovú fľašu.

Scotland Yard informoval, že podozrivého umiestnili do cely predbežného zadržania z dôvodu rušenia verejného poriadku. Ôsmich účastníkov šprintérskeho finále údajne incident nijako nevyviedol z miery, pričom viacerí z nich uviedli, že o tom nevedeli do chvíle, kým sa ich na to neopýtali zástupcovia médií.

"Iba som o tom počul, sám som si nič nevšimol. Určite ma to však neteší a je mi ľúto, že sa také stalo," uviedol víťaz pretekov Usain Bolt z Jamajky.

Flaša našťastie nikoho nezranila

Podľa polície 40-ročný muž, ktorého meno nezverejnili, skôr než hodil fľašu vykrikoval urážky. Fľaša napokon pristála približne 10 metrov za bežcami, ktorí sa už nachádzali v štartovacích blokoch. Párkrát sa odrazila od zeme a zostala ležať v dráhe Yohana Blakea, ktorý napokon získal striebro. "Bol som absolútne sústredený, nič som nevidel," skonštatoval Blake.

Zásah policajtov

Holandská džudistka Edith Boschová, ktorá v Londýne získala bronzovú medailu, na sociálnej sieti napísala, že bola v hľadisku a videla, ako opitý fanúšik hádže fľašu. Krátko po štarte už bolo vidieť bezpečnostné zložky, ako sa rútia k jednej sekcii sedadiel. Jedným z mála, ktorý čosi zaregistroval, bol napokon bronzový Američan Justin Gatlin.

"Bolo tam určité rozptýlenie, no nevedel som, o čo ide. Keď ste v blokoch a celý štadión stíchne, bolo by počuť spadnúť špendlík. Doslova. Nemožno sa však na to sťažovať, boli to skvelé preteky," vyhlásil.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, reuters

Súvisiace články