Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slováci na OH. Tenistky odriekli účasť na pestrofarebnom Wimbledone
Zdielať na

Slováci na OH. Tenistky odriekli účasť na pestrofarebnom Wimbledone

Hlavným rozdielom prebiehajúceho olympijského turnaja na dvorcoch slávneho Wimbledonu a každoročného regulárneho grandslamového podujatia je farebnosť.

Tá momentálne sprevádza boje na všetkých kurtoch počas dvojhier i štvorhier, nie všetci však prejavili nadšenie pre to, že sa historicky prvý raz môžu na svojom outfite "vyblázniť".

Väčšina hráčov zmenu vo farebnosti uvítalo

Väčšina hráčov svetovej elity, ale i tých menej významných tenisových krajín sa predstavili konečne v úboroch, ktoré mali všetky možné farebné variácie a ozdobili si oblečenie symbolmi krajín, ktoré v Londýne reprezentujú. A to po desaťročiach miereného konzervativizmu zo strany organizátorov, ktorí na tréningoch pred grandslamovými zápasmi slušne pošlú do útrob šatne aj hráča, ktorý sa ukáže na dvorcoch trebárs v sivom tričku.

Národné symboly hrali prím

Národný charakter ustrojenia začal byť výraznejšie badateľný najmä pri štvorhrách, pri ktorých sa hráči snažili aj o zladenie. Našli sa aj výnimky, ale symboly boli zreteľné. Ekvádorčania si zvolili vkusnú modro-žltú, belasá zdobí Argentínčanov a prekvapivo aj Indov, Federer s Wawrinkom v červeno-bielej národnej dvojkombinácii. Rusky si dali okrem rovnako červeno-bielej aj národný motív, českých tenistov vyparádili do charakteristickej i výraznej modro-bielo-červenej, domáci Briti siahli po šatstve s motívmi Union Jack-u.

Slovenské páry neprešli sitom prvého kola

V pondelok mali vo Wimbledone prvý, a žiaľ aj posledný súťažný deň slovenské páry. Kým Lukáš Lacko s Martinom Kližanom stavili na zhodnú modro bielu kombináciu, ich kolegyne Daniela Hantuchová a Dominika Cibulková sa obliekli kompletne do bielej, pripomínajúc nedávne "všedné" týždne britskej grandslamovej tradície. Proti nim sa postavili sestry Radwaňské, jednotne v neobyčajných modro-ružových kratších "koktejlkách".

Hantuchová v obelečení nemala na výber

"Nezvolila som si to ja, nemám s tým nič spoločné, sponzor sa takto rozhodol. Nie je to skrátka v mojej kontrole. Keby to bolo na mne, dám si cez celé oblečenie nápis Slovensko," odôvodnila Hantuchová a na otázku, či sa neuvažovalo o niečom inom, odpovedala: "Neviem." Cibulková mala vo vrchnej časti trička slovenskú zástavu, inak tiež "hýrila" v bielej. "Môj sponzor oblečenia mi urobil malú zástavu na tričku, inak nič. Aj som chcela niečo farebnejšie, ale vyslali ma sem v tomto."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Cibulková s Hantuchovou na OH

Súvisiace články