Jasno
15°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Černák generálku do play-off NHL zvládol. Tampu ďalej čaká Florida
Zdielať na

Černák generálku do play-off NHL zvládol. Tampu ďalej čaká Florida

NEW YORK / Hokejisti Tampy Bay v zostave aj so slovenským obrancom Erikom Černákom absolvovali úspešnú generálku pred play off NHL. V noci na štvrtok 18. apríla zvíťazili nad Torontom 6:4. Obe mužstvá poznali už pred stretnutím svojich súperov vo vyraďovacej časti, Tampa Bay nastúpi proti Floride a Toronto bude hrať s Bostonom.

Kučerov si pripísal stú asistenciu

Javorové listy zvädli v aréne Tampy vcelku rýchlo, keď prehrávali 0:2 už za necelých sedem minút. Najväčšie ovácie prišli po tom, ako si na svoje konto pripísal Nikita Kučerov jubilejnú stú asistenciu. Kučerov sa stal iba piatym hráčom v histórii NHL, ktorý túto metu v jednej sezóne prekonal. Nikita Kučerov má na dosah aj trofej pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti. Nazbieral v nej 144 kanadských bodov. Tampa s Torontom už pred stretnutím poznali svojich súperov vo vyraďovacej časti. "Blesky" nastúpia proti Floride a Maple Leafs budú hrať s Bostonom.

Matthews sa sedemdesiateho gólu nedočkal

Černák nastúpil v druhej obrannej dvojici a pripísal si jednu strelu na bránu, jeden plusový bod a sedem "hitov". Suverénne najlepší strelec základnej časti Auston Matthews vyslal na bránku Tampy až dvanásť striel, no nedočkal sa vytúženého sedemdesiateho gólu a zostal na čísle 69. "Nebolo mi to asi súdené. Bolo by pekné streliť sedemdesiaty gól pre mojich spoluhráčov, organizáciu i fanúšikov. Teraz však obraciame stranu, my chceme úspech najmä v play off," uviedol pre oficiálny web NHL Matthews.

Súvisiace články