Skoro jasno
16°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Proti Poľsku bez Slafkovského a Tatara? Na zraz v Žiline zatiaľ nedorazili
Zdielať na

Proti Poľsku bez Slafkovského a Tatara? Na zraz v Žiline zatiaľ nedorazili

Zdroj: TASR

ŽILINA / Na zraze slovenskej hokejovej reprezentácie v utorok 30. apríla v Žiline sa hlásili všetci nominovaní hráči okrem Juraja Slafkovského a Tomáša Tatara. Asistent trénera Peter Frühauf uviedol, že obaja útočníci z NHL sa k národnému tímu pripoja v najbližších dňoch. Slovákov čaká počas žilinského kempu v piatok 3. mája siedmy a predposledný prípravný zápas pred MS s Poľskom.

​​"Tatar nás požiadal o neskorší príchod z rodinných dôvodov. Slafkovský si doliečuje menší zdravotný problém. Chcel prísť na zraz, ale lekár mu po predošlom vyšetrení odporučil necestovať a dokončiť liečbu v zámorí, čo sme akceptovali. K tímu sa obaja pripoja v najbližších dňoch," uviedol na  zraze v utorok 30. apríla Frühauf.

​Feherváry je pripravený mužstvo podporiť

Svoju účasť na MS prisľúbilo zatiaľ päť slovenských hráčov zo zámorskej profiligy - okrem Slafkovského z Montrealu a Tatara (Seattle) sa pripoja aj Šimon Nemec (New Jersey), Martin Pospíšil (Calgary) a Pavol Regenda (Anaheim). Pripravený posilniť národné mužstvo na MS v Česku je aj obranca Martin Fehérváry, ktorého Washington vypadol v 1. kole play off. Konečné slovo ohľadom jeho účasti bude mať jeho klub. V noci na utorok 30. apríla vypadol z bojov o Stanleyho pohár aj Erik Černák, ktorého Tampa Bay prehrala sériu s Floridou 1:4 na zápasy.

Nemec o reprezentácii nepochyboval

Slovenský hokejista Šimon Nemec ani chvíľu neváhal nad tým, či posilní národný tím na tohtoročných MS v Česku. Jeho tím New Jersey Devils nepostúpil v zámorskej NHL do play off a 20-ročný obranca tak bol bez klubových povinností. Na utorkovom zraze v Žiline, kde reprezentácia odohrá v piatok prípravný zápas proti Poľsku, neskrýval veľké očakávania.

"Nálada je super, pár dní som bez ľadu, pretože som oddychoval. Očakávania sú najvyššie, budeme ich však rozoberať až s plnou zostavou," uviedol Nemec a vyjadril sa aj k slovenskej defenzíve, ktorá na papieri nemá také zvučné mená ako útok: "Ja si myslím, že po týždni bude tá obrana najsilnejším článkom tímu." "Voľba bola jasná a jasná bude vždy," dodal k svojmu vzťahu k reprezentácii Slovenska.

Súvisiace články

Najčítanejšie