Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ružomberok prekabátil D.Stredu, husté víťazstvo Žiliny v B.Bystrici
Zdielať na

Ružomberok prekabátil D.Stredu, husté víťazstvo Žiliny v B.Bystrici

3.kolo futbalovej Corgoň ligy

MFK Ružomberok - DAC 1904 Dunajská Streda 2:0 (0:0)
Góly: 47., 64. Kroupa. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Bielák - Hílek, Hrabač. 1690 divákov.

MFK Ružomberok: Hrdlička - P. Maslo, J. Maslo, Kostelný, Sivčevič - Bielák - Pilár, Ďubek (81. Hoferica), J. Chovanec (88. I. Kotora) - Vlček (46. Pekár), Kroupa
DAC Dunajská Streda: D. Kiss - Obert, Struhár, Hrabač, Pavol Ďurica - Helísek (79. Yavarzadeh), Szabo (53. Boja), Jílek, Gašparík - Haršányi (62. Filo), Matúš

Oba tímy začali útočne, ale v prvom polčase bolo na ihrisku dosť nepresností. Diváci na prvú strelu na bránu čakali až do 18. min, keď na medzi žrde Dunajskej Stredy namieril Ďubek, ale bez potrebnej razancie. O 4 minúty na to domáci gólman Hrdlička vyrazil Gašparíkov priamy kop. V 31. min po Chovancovom centri mohol skóre otvoriť Kroupa, ale čistú gólovú šancu nepremenil. Jednoznačne živší bol druhý polčas. Prínosom sa ukázalo vystriedanie českého legionára Vlčka Pekárom. Tréner Liptákov Jurkemik mal šťastnú ruku, pretože Pekár priniesol na ihrisko pohyb a dostával sa aj do šancí. V 46. min Pekár nastrelil brankára hostí Kissa, vzápätí už ale Kroupova tvrdá strela z 10 m skončila v sieti. V ďalších fázach stretnutia nasledovala plejáda ružomberských šancí, dvakrát mohol domáce vedenie zvýšiť Pekár. Skóre sa menilo v 64. min, keď autorom druhého ružomberského gólu bol opäť Kroupa. V závere zostala nevyužitá ešte šanca Pilára. V druhom polčase Ružomberčania svojho súpera jasne prevýšili a zaslúžene zvíťazili. Dunajská Streda je tak po troch kolách na chvoste tabuľky spoločne s Prešovom bez zisku bodu a na konte má negatívne skóre 0:5.

Ladislav Jurkemik, tréner Ružomberka: "V prvom polčase Dunajská Streda dobre bránila. Jej hráči nás neustále napádali a aj celkove ich výkon bol kvalitný. Naopak, naša hra bola v tejto časti hry dosť statická, najmä v útoku. V druhej časti s príchodom Pekára nastalo v našich radoch zlepšenie. Výsledkom tejto vyššej kvality boli aj viaceré šance. V druhom dejstve sme ukázali pekný futbal."
Mikuláš Radványi, tréner Dunajskej Stredy: "V prvom polčase moje mužstvo hralo kvalitne, súpera do vyložených šancí nepúšťalo. Cez prestávku som chlapcov upozorňoval, aby si dali pozor na úvod druhej časti. Napriek tomu sme urobili obrovskú hrúbku a Kroupa pohodlne skóroval. Potom už nám chýbala kompaktnosť a nedostali sme sa do šancí."

Dukla B. Bystrica - MŠK Žilina 1:2 (0:0)
Góly: 66. Pich - 69. Zošák, 82. Ceesay, rozhodca Hracho, ŽK: Pleva, Považanec, Poljovka - Mráz, Piaček, 3640 divákov.

Dukla B. Bystrica: Boroš - Brašeň, Adámik, Poljovka, Savič - Považanec (71. Pečovský), Gajdoš, Pleva (46. Vajda), Hučko - Seye (62. Pich), Ďuriš
MŠK Žilina: Dúbravka - Ángelovič, Piaček, Chupáč, Mráz - Vyskočil (23. Majtán), Bello (78. Leitner), Zošák, Guldan, Poliaček - Fótyik (67. Ceesay)

Na Štiavničkách v predchádzajúcich sezónach veľa gólov vo vzájomných zápasoch nepadalo, Žilinčania pod Urpínom nevyhrali v piatich za sebou, a tak sa oprávnene očakávalo, že sa o tri body pokúsia a nepríjemné sériu narušia. Príliš sa však v prvom polčase do útoku majster nehrnul, no dve štipľavé strely si neodpustil. V 7. min Zošák rozozvučal spoza šestnástky ľavú žrď, v 43. min zasa Fótyik mieril k pravej, no Boroš loptu vytisol na prvý žilinský roh. Dukla pôsobila živšie, bola dotieravejšia ako jej súper, vypracovať si však väčšiu šancu nedokázala. Z nádejných náznakov upútala 5. minúta a Ďurišova strela ponad. V 14. min stačil z čiary Gajdoš odcentrovať a keby sa tiesnený Považanec viac pretlačil, mohol aj skórovať. V prvom polčase už len Seyeho tachnická paráda pri uvoľnení roztlieskala divákov a mohla ich aj viacej, keby nenamieril ponad brvno. Po zmene strán začali Žilinčania aktívnejšie, Dukla utiahnutejšie, v 58. min natiahol Boroša v bránke Guldan, až v 66. min udrelo na druhej strane. Obranca Adámik vysunul Picha, ktorý len štyri minúty bol na ihrisku a nekomromisne trochu z uhla vsietil do opačného horného rohu bránky. Pich strelil v treťom zápase gól a potvrdil svoj nos na góly. Dukla sa radovala len tri minúty, z tretsného kopu Zošák trafil presne pod brvno a vyrovnal. O pár sekúnd neskôr vychytal Ceesaya v šanci brankár Boroš, hra sa zdramatizovala a viac sa iskrilo, často aj za cenu faulov. V 71. min vbehol na ihrisko Pečovský, ktorý sa po zranení vrátil do domáceho mužstva po dlhom čase deviatich mesiacov. V 81. min vyslal ďalší svoj projektil na bránku Guldan a z následného rohu sa zrodila hrúbka obrany Dukly. Trestuhodne v 82. min nechala v pokutovom území voľného Ceesaya, ktorý nekompromisne vsietil a rozhodol zápas.

Karol Marko, kouč Dukly B. Bystrica: "My sme zaplatili trochu daň za neskúsenosť. Musím povedať, že v prvom polčase sme hrali veľmi dobre zozadu. Žilina má svoju kvalitu, Zošák nastrelil žrď, v druhom polčase sme najskôr boli v útlme, no strelili sme gól. Zaplatili sme daň mladosti a neskúsenosti, inak by sme zápas dohrali lepšie. Sklamaný som z výsledku, nie z výkonu, chlapci podali možno najlepší v sezóne, no futbal je v tomto nespravodlivý, minimálne sme si bod zaslúžili."
Pavel Hapal, tréner Žiliny: "Videli sme zaujímavé stretnutie, otvorené na oboch stranách. Otočili sme nepriaznivý stav tak, ako máme vo zvyku, šancí sme mali dostatok, len ma mrzí, že pred pohárom budeme riešiť zdravotný stav hráčov a sám som zvedavý ako ich dáme dohromady."

FC Nitra - MFK Košice 1:1 (0:0)
Góly: 81. Rák (11 m) - 59. Škutka. Rozhodoval: Šuniar, ŽK: Leško - Viazanko. 2250 divákov.

FC Nitra: Hroššo - Kaspřák, Tóth, Štetina, Glenda (78. Košút) - Valenta (64. Mikuš), Šimončič, Hodúr, Leško, Kolár (53. R. Sloboda) - Rák
MFK Košice: Tofilovski - Kolbas, Dokovič, R. Cicman, Čonka - Viazanko (66. Gál-Andrezly), Kavka, Hovančík (46. Karaš), Spasojevič (76. Čukič) - Škutka, Pačinda

Od úvodu sa v Nitre hral aktívny útočný futbal. Do koncovky sa dostávali najmä domáci, Kaspřák strieľal vedľa a po Glendovej prihrávke pred bránu si Dokovič dal takmer vlastný gól. V 15. min z 25 m vystrelil Rák, Tofilovski sa predviedol peknou robinzonádou. O minútu na to Kolárovu nečakanú strelu z hranice šestnástky kryl opäť pozorný košický brankár. Hostia kontrovali hneď z nasledujúceho útoku, Tasojevič z diaľky nepríjemne vystrelil a Hroššo musel zasahovať. Nitra bola aj naďalej aktívnejším mužstvom, ale do ďalšej gólovej šance sa dostala až v 44. min, kedy po Valentovej prihrávke Rákovu strelu Košičania zblokovali. V samom závere prvého dejstva musel ešte zasahovať po Rákovom priamom kope brankár hostí. Po zmene strán sa v 59. min trochu nečakane dostali do vedenia hostia, keď si Škutka pekne spracoval loptu a zvnútra šestnástky nechytateľnou strelou skóroval. Potom to skúšal opäť z diaľky Spasojevič a po Tóthovom teči lopta skončila tesne vedľa Hroššovej brány. Domáci mohli vyrovnať v 78. min, striedajúci Košút však zblízka nedokázal prekonať košického brankára. Vyrovnanie prišlo o tri minúty, kedy faul Dokoviča na Hodúra v šestnástke potrestal premenenou penaltou Rák. Vzápätí sa hostia mohli hneď dvakrát dostať do vedenia, ale Škutka hlavou a ani Dokovič zblízka neuspeli. Rozhodnutie nepriniesla ani Rákova technická strela v 88. min, ktorú s námahou vytesnil na roh Tofilovski.

Ivan Galád, tréner Nitry: "Pred zápasom som hovoril, že toto stretnutie bude ťažké, a to sa napokon aj potvrdilo. Dnes sme neboli tak dôrazní v pokutovom území. Najviac sa mi páčilo posledných desať minút, keď obe mužstvá chceli vyhrať.
Žarko Jurovič, tréner Košíc: "Ďakujem Nitre za férový súboj. Dnes sme hrali smelo a takticky dobre. Dosiahli sme tu remízu, s čím sme spokojní."

FK Senica - MFK Dubnica 1:0 (0:0)
Gól: 83. Pillár, Rozhodoval: Matúš. ŽK: Gajdošík, Strnad, Smetana - Šulek, Bruško, Beňo, 2275 divákov.

FK Senica: Bolek - Merzič, Gajdošík, Pillár, Lukšík - Strnad (90+. Juhász), Wijlaars - Diviš (87. Belák), Kóňa, Piroska - Faldyna (59. Smetana)
MFK Dubnica: Bajza - Riečičiar, Klabník, Nosek, Beňo - Šulek - Gorelka, J. Vavrík, Bruško, Ižvolt (78. Grabež) - Porázik (13. Tubonemi, 72. Augustíni)

Záhoráci sa prvý raz v sezóne predstavili na domácom novučičkom trávniku. Samotný zápas nepriniesol pekný futbal. V útoku však boli oveľa nebezpečnejší domáci futbalisti. Už v druhej minúte Faldyna pekne vysunul Diviša, ten zle trafil a lopta smerovala vedľa. Jedinú streleckú parketu mali Dubničania v 11. minúte. Šulek spoza jedenástky mieril vedľa. V 19. minúte vyzerala sľubne akcia Záhorákov. Kóňa vysunul Wilaarsa, no ten z dobrej palebnej pozície dlho váhal so zakončením a dubnický obranca loptu vyrazil. O štyri minúty bol v úniku Diviš, jeho zakončenie však bolo slabé. Sľubne vyzerala Kóňova strela, z vnútra šestnástky lopta letela tesne vedľa z ľavej šibenice. Dubnický gólman Bajza sa zapotil v 30. minúte, kedy po centri Diviša hlavičkoval Faldyna a loptu iba s námahou vyškrabal spod brvna na roh. Ani druhý polčas nepriniesol krajší futbal. Dubničania hrali dobre kombinačne. V 65. minúte narobila problémy lopta domácemu gólmanovi Bolekovi po strele Vavríka. V 70. minúte sa dostali domáci po prvý krát do zakončenia v druhom polčase. Striedajúci Smetana však minul hosťujúcu bránu. Onedlho nato to skúšal prízemnou strelou Piroska. Na druhej strane pohrozil Riečičiar, ale ani raz si lopta cestu do siete nenašla. Rozhodujúci moment zápasu priniesla 83. minúta na Strnadov dlhé autové vhadzovanie si pekne nabehol mladý Pillár a loptu hlavou usmernil do siete. Seničania tak v ťažkom zápase vybojovali tri body.

Stanislav Griga, tréner Senice: "Súhlasím s kolegom, že Dubnica pôsobila mierne futbalovejšie, ale my sme boli oveľa efektívnejší. Už v prvom polčase sme si vypracovali tri gólové príležitosti a do šancí sme sa dostávali aj po zmene strán. Jednu z nich sme využili. Teší ma, že sme druhýkrát za sebou odohrali zápas bez inkasovaného gólu."
Peter Gergely, tréner Dubnice: "Videli sme veľmi zaujímavý zápas. Moje mužstvo podalo zaujímavejší výkon. Dostali sme sa do viacerých náznakov šancí, ale doplatili sme na našu neskúsenosť. Pri góle súpera sme mali jasne určeného hráča, ktorý mal pokryť hlavičkujúceho Pillára, ale svoju úlohu nezvládol. Napriek tomu si myslím, že diváci mali možnosť vidieť atraktívny duel."

Spartak Trnava - 1. FC Tatran Prešov 1:0 (1:0)
Gól: 37. Bernáth, Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Coimbra, Bicák - Piter-Bučko, Josl, Cicman, Belejík, Bašista, 4182 divákov.

Spartak Trnava: Raška - J. Čarnota (77. Čorič), Mráz, Gross, Mikovič  Procházka - Bicák (82. Mikinič), Kone (86. P. Čarnota), Coimbra, Machovec - Bernáth
1. FC Tatran Prešov: Diviš - Papaj, Bašista, Krajník (44. Farbák), Josl (87. Bernardo) - Piter-Bučko, Baran - Cicman, Macko (46. Vršajevič), Belejík - Bognár

Stretnutie začalo šancou Koného, ktorému už v prvej minúte nevyšlo zakončenie. V 10. minúte hlavička Machovca letela tesne nad prešovskú bránu. V ďalšom priebehu sa viac bojovalo. Futbalová krása absentovala a hoci domáci mali územnú prevahu, do gólovej šance sa nedokázali dlho dostať. V 32. minúte pohrozili hostia, ale so strelou Cicmana si Raška nadvakrát poradil. V 37. minúte sa diváci dočkali gólu. Na prihrávku Koného si nabehol Bernáth, vybiehajúcemu brankárovi Divišovi urobil Kľučku a loptu s prehľadom poslal do opustenej prešovskej brány. Po prestávke hostia v snahe zmeniť skóre hru vyrovnali, zahrávali sériu rohov, ale gólovú šancu si nevypracovali. Postupne pridávali na tvrdosti a ich hra prechádzala až do zákerností. Zákroky Josla a Belejíka volali po vylúčení. Domáci sa snažili, no za celý polčas si gólovú príležitosť nevypracovali. Záver bol dramatický. V 87. minúte mohol rozhodnúť striedajúci Čarnota, ale v dobrej pozícii pred Divišom slabo vystrelil. V už nadstavenom čase mali výhodu dvoch rohových kopov Prešovčania, ale po prvom z nich Bernardo hlavou a po druhom Belejík strelou brankára Hrašku neprekonali. Tak zostalo pri polčasovom 1:0 a pri zaslúženom jednogólovom víťazstve domácich.

Dušan Radolský, tréner Trnavy: "S výsledkom som spokojný, pretože v tejto situácii, keď formujeme nové mužstvo, hráči takýto výsledok potrebujú. V prvom polčase sme mali okrem gólu i šance, chýbala nám však finálna prihrávka. V druhej časti začali mať hráči strach o výsledok. Páčilo sa mi, že obe mužstvá bojovali a zápas sa divákom mohol páčiť."
Roman Pivarník, tréner Prešova: "Som smutný. Tretíkrát sme prehrali 0:1. V dnešnom stretnutí hráči urobili maximum, ale nedali sme gól. Bol to dobrý zápas, ktorý mal obrovské tempo a nasadenie. Pri inkasovanom góle zostal náš hráč vzadu a tým sme domáceho útočníka nevystavili do ofsajdu. Tento gól rozhodol o našej prehre."

Súvisiace články