Skoro jasno
16°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Kuriózne okolnosti postupu Slovákov do štvrťfinále: pokazená rolba, hodina čakania v šatni a sťahovanie sa do tréningovej haly
Zdielať na

Kuriózne okolnosti postupu Slovákov do štvrťfinále: pokazená rolba, hodina čakania v šatni a sťahovanie sa do tréningovej haly

ESPOO / Slovenská reprezentácia do 18 rokov sa po prvej výhre v skupinovej fáze prebojovala do štvrťfinále šampionátu. Zverenci Martina Dendisa podali v utorok 30. apríla proti nórskej reprezentácii výborný výkon a sfúkli ich výsledkom 11:1. Začiatok tretej tretiny sa posunul pre technické problémy s pokazenou rolbou, ktorú mali organizátori problém dostať preč z ľadovej plochy. Keď sa im ju napokon podarilo odtlačiť, poškodili ľadovú plochu.

NÓRSKO : SLOVENSKO 1:11 (1:5, 0:3,0:3)

Slováci sú v štvrťfinále MS hokejistov do 18 rokov! Nórsko sfúkli po výbornom výkone jedenástimi gólmi a vo štvrtok (2. 5.) si vo štvrťfinále zahrajú proti Česku.

Pozrite si príhovor kapitána po zápase:

Slováci viedli už po necelých dvoch minútach

Len 61 sekúnd trvalo, pokiaľ Slováci v dueli s Nórskom otvorili skóre vďaka Adamovi Nemcovi. Ukázali, že sa chcú vyhnúť nevydareným úvodným tretinám, ktoré v predchádzajúcich troch zápasoch vždy prehrali. Potvrdili to vzápätí ďalším gólom, tentoraz Michala Liščinského. Po necelých dvoch minútach tak viedli 2-0 a pokračovali vo svojej ofenzívnej aktivite. A po ľahkej strele Tomáša Pobežala, ktorá doslova nachytala nórskeho brankára “ na hruškách”, pridali v 5. minúte tretí gól. V tejto chvíli už mali viac streleckých pokusov ako počas celého duelu s Fínskom, keď ich bolo iba osem. Nóri korigovali skóre, keď využili presilovú hru na 1-3, presadil sa Mikkel Eriksen.

Slováci naďalej pokračovali v ofenzívnom tlaku a odpovedali vďaka obrancovi Fabiánovi Ličkovi a donútili Nórov za stavu 4-1v 12. minúte vymeniť brankára. No pridali ďalší gól hneď po vyhratom vhadzovaní, keď sa presadil Ján Chovan a do šatní odchádzai za stavu 5-1. V úvodnej tretine tak Slováci dali viac gólov ako v troch predchádzajúcich dueloch dokopy. Hodnotenie prvej tretiny v podaní jedného z úspešných strelcov Michala Leščinského pre JOJ ŠPORT bolo plné optimizmu: “Lepší vstup do zápasu sme si ani nemohli želať. Hrali sme aktívne, bojovali o puky a boli sme efektívni. V ďalších tretinách musíme zlepšiť disciplínu a vyhýbať sa vylúčeniam.”

Postupová radosť v tíme bola naozaj veľká:

Aj po prestávke Slováci tlačili na Nórov

Vypracovali si niekoľko šancí, súperovi nedávali priestor. Parádne sólo kapitána Pobežala v 28. minúte znamenalo, že na skóre zasvietilo už 6-1. Po kolotoči, ktorý roztočili naši mladíci vzápätí, sa presadil Tomáš Chrenko a zvýšil na 7:1. Kapitán tímu Pobežal si vzápätí pripísal hetrik, a tak po druhej tretine tak reprezentácia SR vyhrávala nad Nórskom 8-1. O dobrej nálade nálade a hlavne odhodlaní v tíme SR svedčili slová autora troch gólov a kapitána Tomáša Pobežala pre JOJŠPORT: “Som veľmi rád, že sa tlačíme viac do brány ako v predchádzajúcich zápasoch a je to aj vidieť. Všetci vieme o čo hráme, jasne sme si to povedali aj v kabíne pred zápasom. A musíme takto pokračovať aj v tretej tretine.”

Pokazená rolba a hodina čakania

Začiatok tretej tretiny sa posunul pre technické problémy s pokazenou rolbou, ktorú mali organizátori problém dostať preč z ľadovej plochy. Keď sa im ju napokon podarilo odtlačiť, poškodili ľadovú plochu. Prestávka sa predĺžila o viac ako hodinu. Zápas sa napokon dohrával v tréningovej hale. Našich hráčov to nerozhodilo. Pridali deviaty gól, keď sa v 49. minúte presadil Tobias Vrtiel. Ani potom sa gólostroj Slovákov nezastavil: štvrtý gól v zápase si pripísal Tomáš Pobežal, v presilovke sa k nemu v 57. minúte pridal druhým presným zásahom Chovan, ktorý napokon upravil víťazstvo našej reprezentácie do 18 rokov nad Nórskom na 11-1. 

Štatistika

Góly: 7. Eriksen (Myhre) - 2. Nemec (Beluško, Chrenko), 2. Liščinský (Radivojevič), 4. Pobežal, 12. Ličko (Vrtiel), 14. Chovan (Šatan), 28. Pobežal (Straka, Radivojevič), 34. Chrenko (Fabuš), 35. Pobežal (Tomík, Kupec), 49. Vrtiel (Liško, Kupec), 54. Pobežal (Radivojevič, Tomík), 57. Chovan (Chrenko, Šatan). Rozhodovali: Druseiks (Lot.), Wedin (Švéd.) - Ankerstjerne (Dán.), Stalder (Švaj.), vylúčení: 4:1 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0

.

Súvisiace články