Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hokejista Boris Sádecký prehral svoj boj o život
Zdielať na

Hokejista Boris Sádecký prehral svoj boj o život

BRATISLAVA / Vo veku 24 rokov zomrel Boris Sádecký. Boris skolaboval priamo počas zápasu IHL na ľade rakúskeho Dornbirnu. Po dlho oživovaní sa ho podarilo uviesť do umelého spánku.

Tím o tejto smutnej správe informoval na sociálnej sieti. "S hlbokým zármutkom v srdciach a ľútosťou oznamujeme úmrtie nášho hráča Borisa Sádeckého. Rodine a priateľom vyjadrujeme hlbokú úprimnú sústrasť. Bližšie informácie v tejto chvíli po konzultácii s Borisovou rodinou nebudeme zverejňovať. Prosíme všetkých o rešpektovanie súkromia rodiny Sádeckých.'' povedal riaditeľ klubu Dušan Pašek.

Sádecký skolaboval priamo na ľade 

Boris skolaboval priamo počas zápasu IHL na ľade rakúskeho Dornbirnu. Záchranári ho oživovali priamo na ľade dlhé minúty, neskôr sa ho podarilo uviesť do umelého spánku. "Borisov stav je stabilizovaný, avšak vážny. Stále prebiehajú nutné vyšetrenia. Podrobnejšie informácie klub momentálne poskytovať vzhľadom na žiadosť rodiny Borisa Sádeckého nebude. Borisova rodina ďakuje všetkým fanúšikom za podporu." povedal viceprezident klubu Dušan Pašek.

Sádeckého previezli do nemocnice, kde ho umiestnili na Jednotke intenzívnej starostlivosti. Dvadsaťštyriročný útočník v doterajšom priebehu sezóny nazbieral 7 bodov za 4 góly a 3 asistencie. Blysol sa najmä nedávno proti Klagenfurtu, keď k víťazstvu 6:2 pomohol hetrikom počas necelých 12 minút tretej tretiny.

"Zápas medzi Dornbirn Bulldogs a iClinic Bratislava Capitals bol po prvej tretine ukončený z dôvodu náhleho kolapsu Borisa Sádeckého na ľadovej ploche. Boris Sádecký je stabilizovaný na Jednotke intenzívnej starostlivosti, jeho stav neustále konzultujeme s ošetrujúcim lekárom," povedal prezident bratislavského klubu Ivo Ďurkovič na fejsbúkovom profile Capitals Bratislava.

Súvisiace články