Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Zavraždil rozhodcu a skončil za mrežami, teraz hrá opäť hokejovú extraligu
Zdielať na

Zavraždil rozhodcu a skončil za mrežami, teraz hrá opäť hokejovú extraligu

KOŠICE / V roku 2009 oslavoval na ľade Košíc majstrovský titul. Ladislav Ščurko však potom putoval do väzby a neskôr bol odsúdený za vraždu rozhodcu Mareka Liptaja. Hokejovej kariéry sa však nevzdal. Po odpykaní trestu hral v nižších súťažiach a teraz je späť v extralige.

Pred zápasom nebolo úplne jasné ako Ladislava Ščurka príjmu diváci v košickej aréne, kde v roku 2009 oslavoval s Košicami majstrovský titul. "Ja rešpektujem každý jeden názor a každého diváka. Má na to nárok a právo," povedal hokejista Ladislav Ščurko. Ladislav Ščurko bol odsúdený za vraždu rozhodcu Mareka Liptaja, ktorého mal o život pripraviť najmenej 19 bodnými a reznými ranami. "Prečo sa k tomu vracať, už je to za ním. Laco je jeden perfektný chalan a super hokejista," povedal hokejista Juraj Petro.

"Táto liga je o ligu vyššia ako prvá, ale vravím keď človek chce tak sa dá a aj môžem akurát poďakovať Detve, že mi dala túto šancu a budem sa snažiť ju využiť naplno," dodal. Sčurko nie je jediný športovec, ktorý skončil za mrežami. Podobný návrat do ligového hokeja sa podaril aj Jozefovi Čiernemu, ktorého odsúdili za zabitie za volantom. Na ľad sa už nikdy nevrátil Marcel Hanzal, odsúdený za dopravnú nehodu pri ktorej zahynul jeho spoluhráč. Hanzal vo väzení utrpel ťažký úraz.

Súvisiace články