Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Upozornenie pre fanúšikov hokeja: Podvodníci predávajú falošné lístky
Zdielať na

Upozornenie pre fanúšikov hokeja: Podvodníci predávajú falošné lístky

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Na internetovom portály dosiaľ neznámy páchateľ vystupuje pod rôznymi menami a predáva lístky na hokejové zápasy MS 2024. Má rôzne telefónne čísla, uvádza odlišné bankové účty.

Pri komunikácii uvádza kupujúcemu, že po prijatí platby prebookuje lístky na jeho meno, keďže tieto sú výlučne na konkrétne meno. "Po získaní platby si zablokuje vaše telefónne číslo a inzerát vymaže," uviedla polícia vo svojom príspevku. Kupujúci zostane v takomto prípade bez peňazí a bez lístkov. Páchateľ zaslal na zvýšenie dôveryhodnosti inzerátu dokonca v jednom prípade do mailu svoj občiansky preukaz. 

Pri nákupe lístkov online je potrebná zvýšená opatrnosť. Dôkladne skontrolujte dôveryhodnosť predajcu, ak je to možné, aj jeho históriu predaja na internete. Pred nákupom žiadajte dôkazy o zakúpení lístkov, ako sú fotky alebo potvrdenia. Nikdy neposielajte peniaze vopred. "Pamätajte, že prevencia je najlepšou ochranou pred podvodnými praktikami. Ak sa rozhodnete pre kúpu lístkov na sekundárnych portáloch, nikdy nepodceňujte dôkladné overenie predajcu a pravosti lístkov," dodala polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie