Oblačno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Ďalší trpký deň pre Slovákov: Fínom gól nedali, Kupec skončil v nemocnici
Zdielať na

Ďalší trpký deň pre Slovákov: Fínom gól nedali, Kupec skončil v nemocnici

Zdroj: TASR

ESPOO / Po hororovom začiatku svetového šampionátu hokejistov do 18 rokov, kedy Slováci prehrali s USA 1:9 a s Lotyšskom 3:5, bolo dnes ich súperom Fínsko.

Fínsko bolo od začiatku silnejšie

Fínsko malo na ľade hernú prevahu hneď od začiatku. Navyše dalo dva rýchle góly po sebe. Po faule Tobiasa Tomíka v 7. minúte bol v presilovke úspešný Emil Hemmin, no a o 43 sekúnd neskôr Heikki Rouhonen. Slováci napokon prehrali úvodnú tretinu 0-4, keď pykali ešte raz, pri vylúčení Fabiána Andreja Lička, a to z hokejky Kaspera Pikkarainena. Necelých 30 sekúnd pred odchodom do šatní sa presadil aj Joona Saarelainen.

Pohľad experta Martina Kalináča na prvú tretinu v podaní slovenskej reprezentácie, ktorá mala len tri strely na fínskeho brankára, bol v štúdiu JOJŠPORT jednoznačný: “Útočné fauly nás zrážajú počas šampionátu na kolená. A tak to bolo aj teraz.”

Nevyužili sme naše šance

Na začiatku tretej tretiny ostal na ľade ležať obranca Samuel Kupec, ktorého z ľadu napokon za potlesku divákov odniesli na nosidlách. Rovno zo štadióna putoval na vyšetrenia do nemocnice. Heikki Ruohonen dostal trest päť minút plus do konca zápasu za napadnutie. Slováci však dlhú hru v početnej výhode nevyužili, paradoxne najväčšie šance mali Fíni. Skóre sa napokon nemenilo. 

Kapitán reprezentácie do 18 rokov Tomáš Pobežal zhrnul dianie v druhej tretine pre JOJŠPORT so sklamaním v hlase: “Takto nemôže vyzerať päťminútová presilová hra. Bez striel jednoducho gól nedáme. Síce tretina skončila 0:0, ale prehrávame 0:4, spokojní nemôžeme byť.”

Úvod záverečnej tretiny Slováci začali aktívne, no strelecky úspešný neboli. Ani v presilovke pri vylúčení Roope Vesterinena za nebezpečnú hru vysokou hokejkou. Haronik zasa niekoľkokrát tím podržal v troch početných výhodách Fínov. Slovákov možno celkovo pochváliť za zlepšenie hry v oslabení oproti úvodnej tretine. Ani v tejto tretine góly nepadli. Slovensko prehralo s Fínskom 0:4 a zatiaľ je v A skupine bez bodu.

Záverečné hodnotenie experta Michala Hreusa v štúdiu JOJŠPORT: “Pozitívne je, že sme dve tretiny neinkasovali a od toho sa musia chlapci odraziť pred dôležitým duelom s Nórskom.“

Slovenskú reprezentáciu do 18 rokov čaká v utorok 30. apríla o 13.00 hod. záverečný duel v skupine A proti Nórom. 

Úvodné zostavy:

Slovensko: Haronik (Lenďák) – Radivojevič, Fabuš, Húževka, Beluško (A), Ličko, Kupec, Zubek, Kalman – Tomík, Pobežal (C), Straka – Chrenko, Pitka (A), Nemec – Chovan, Šatan, Svrček – Liščinský, Vrtiel, Maruna.
Tréner: Martin Dendis

Fínsko: Rimpinen (Saarinen) – Väisänen (A), Kiviharju (C) Nykyri, Jokinen, Nieminen, Amhamdi, Mononen – Hemming, Helenius, Saarelainen (A) – Sinivuori, Ruohonen, Suoniemi – Pikkarainen, Koivu, Vesterinen – Teshome, Kettunen, Väärälä – Loponen.
Tréner: Marko Kauppinen

Súvisiace články

Najčítanejšie