Jasno
16°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Hokejová horúčka stúpa. Slovensko sa pripravuje na majstrovstvá sveta
Zdielať na

Hokejová horúčka stúpa. Slovensko sa pripravuje na majstrovstvá sveta

BRATISLAVA / Slovensko pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta v Česku žije hokejom. Obzvlášť, keď na našich chlapcov čakali odvekí rivali. Proti Čechom absolvovali najprv neúspešný prípravný zápas v Trenčíne, kde podľahli 2:4. Presunuli sa do Bratislavy, kde chceli prelomiť povestný český komplex. Nepodarilo sa, aj keď bol stav po dvoch tretinách vyrovnaný 1:1. V záverečnej tretine sa povestné šťastíčko priklonilo na stranu českých bratov a nakoniec sme prehrali 1:4. Pred aj počas zápasu však panovala príjemná atmosféra v oboch táboroch.

​Rivalita s Českom cez MS iba rastie

Hokejové majstrovstvá sveta začínajú už o dva týždne. Kým fanúšikovia túžobne očakávajú ich úvod, veľkým lákadlom pre nich je aj prípravný zápas medzi Slovenskom a Českom. Pred štadiónom zaujala veselá partička mladých mužov oblečených v slovenských aj v českých farbách. Zaujímalo nás, ako sa dali dokopy. "Zobral si moju sestru,"  uviedol slovenský fanúšik.

​Hoci majú výborné vzťahy, počas majstrovstiev sveta je všetko inak. "Keď budú majstrovstvá sveta, tak mám zakázané k nim jazdiť," odpovedal fanúšik Česka. Na otázku, či fandia Čechom, keď nehrajú s nami, ale hrajú s niekým iným, mali slovenskí fanúšikovia jasnú odpoveď: "Nie, ja Čechom fandím vo všetkom okrem hokeja."  Nejeden Slovák nevie českým bratom odpustiť ich povestné šťastíčko. Českí fanúšikovia si svoje šťastíčko priznávajú, ale tvrdia, že sa naňho príliš vyhovárame. 

​Slováci sú pred MS veľmi optimistickí

"V dnešnom zápase bude prvý nápor Slovákov. Určite budú chcieť zmeniť včerajší zápas. Možno chvíľu budete vyhrávať," poznamenal český fanúšik. Jeho prognóza sa ale nenaplnila. Inkasovali sme ako prví a to v 11. minúte. Napriek nepriazni v prípravných zápasoch ostávajú naši fanúšikovia optimistickí. Síce sa nezhodnú, na ktorom mieste skončíme, fanúšikovia majú jasno v tom, že to bude medailové umiestnenie. "Prví," uviedol prvý fanúšik."Druhí," oponoval ďalší z fanúšikov a nakoniec sa pridal aj tretí fanúšik: "Na tom treťom mieste môžeme skončiť."

​Zápas sme síce prehrali výsledkom 1:4, ale prajná atmosféra panovala medzi oboma tábormi. Dokonca sme stretli bratov Čechov, ktorí nám na majstrovstvách budú fandiť. "Ja si myslím, že na tohtoročných majstrovstvách predvediete dobrý výkon. Na majstrovstvách budeme fandiť Slovákom v Ostrave," priznali dvaja Češi. Na štadión si to nenamierili len Slováci a Česi, ale dokonca aj fanúšikovia z menej hokejových krajín, napríklad z Brazílie. Tí okrem fandenia preukázali znalosti o miestnej gastronómii. "My favourite food is bryndzové halušky," povedal brazílsky fanúšik a dodal: "Slovensko, Slovenskó!!!!"

Súvisiace články

Najčítanejšie