Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Handzuš: Je dobré, že prídu chalani z NHL, no netreba mať hneď očakávania
Zdielať na

Handzuš: Je dobré, že prídu chalani z NHL, no netreba mať hneď očakávania

BRATISLAVA / Pozornosť športových fanúšikov smeruje okrem hokejového šampionátu aj k Ostrave, kde budú naši reprezentanti hrať na blížiacich sa majstrovstvách sveta v hokeji. O očakávaniach od sviatku hokeja sme sa rozprávali s Michalom Handzušom, jedným z členov zlatej generácie, ktorí budú v našich živých prenosoch prinášať divákom zaujímavé postrehy.

​Slováci hrali majstrovstvá v Ostrave naposledy v roku 2015 a bez preháňania sa dalo vtedy konštatovať, že sme hrali ako "doma". "Ostrava bola vždy super, bolo tam veľa slovenských fanúšikov. Bude to ako hrať na Slovensku. To je super, no na druhej strane sa nemôžu zblázniť a držať emócie," tvrdí bývalý reprezentant a legenda slovenského hokeja Michal Handuš, ktorý prispel k poslednému cennému kovu reprezentácie v roku 2012.

​​Michal Handzuš bude jedným z rotujúcich odborníkov zo zlatej generácie, ktorí budú hosťami v hokejovom štúdiu počas šampionátu. "Vždy je ten pohľad inší, lebo inak sa na to bude pozerať Mišo Handzuš, ktorý v tom bude vidieť rozvoj mládeže a inak bude odpovedať na otázku, prečo tí Fíni, Švajčiari lepšie korčuľujú," povedal riaditeľ televízie JOJ Šport Roman Neuschl. "Bude tam Braňo Radijoveič, Jozef Stümpel, Ľubo Sekeráš, Vlado Országh, Raťo Stana, Laco Nagy," doplnil.

TV JOJ

​Podpora z NHL nie je zárukou úspechu

Majstrovstvá sveta v Českej republike začínajú 10. mája. Každoročnou tradíciou je fanúšikovské, ale aj trénerské kalkulovanie, kto príde posilniť tým spoza mora. Aktuálne účasť potvrdil po Jurajovi Slafkovskom, Šimonovi Nemcovi aj Martin Pospíšil.

To, že najsilnejšia zostava nemusí znamenať úspech, poznáme aj z majstrovstiev na Slovensku ešte z roku 2011. "Je dobré, keď prídu chalani z NHL, lebo to zvýši kvalitu, ale záleží, ako sa dajú dokopy. Netreba mať hneď veľké očakávania," dodal Michal Handuš.

Súvisiace články

Najčítanejšie