Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Slafkovský sa vyjadril k MS: Hrať za Slovensko je vždy veľká česť
Zdielať na

Slafkovský sa vyjadril k MS: Hrať za Slovensko je vždy veľká česť

Zdroj: Twitter

BRATISLAVA / Slovenský hviezdny útočník sa pred Majstrovstvami sveta v hokeji 2024 v Česku vyjadril k reprezentácií Slovenska. Účasť mladého útočníka Montrealu Canadiens bola kvôli play-off NHL neistá, ale po vypadnutí po základnej časti NHL sa naňho môžete tešiť exkluzívne na obrazovkách JOJ Šport.

Teší sa na rodinu

“Keď hrám za Slovensko, tak je to pre mňa vždy veľká vec. Teraz sa navyše bude hrať v Česku, kde je veľa slovenských fanúšikov, bude tam skvelá atmosféra a dúfam, že ma tam uvidí moja rodina, babičky, kamaráti a ďalší, ktorí ma nemôžu vidieť naživo v NHL," uviedol na svojich sociálnych sieťach Slafkovský. Útočník zažil svoju najlepšiu sezónu, keď si v drese Canadiens pripísal v 82 zápasoch 20 gólov a 30 asistencií. V tejto sezóne si na svoje konto pripísal aj mnoho rekordov a hrá sebavedomejšie ako kedy predtým.

​​Slafkovský vychválil aj Ramseyho

"Reprezentovať Slovensko pre mňa vždy bola veľká česť. Verím, že dáme dokopy dobrý tím a navyše tam bude aj Craig Ramsay, pre ktorého je to myslím posledný turnaj na poste hlavného trénera. Craig mi v kariére výrazne pomáhal a som rád, že mu to ešte raz budem môcť vrátiť,” dodal Slafkovský. Mladý útočník sa na hokejovú scénu predral hlavne vďaka zápasom v slovenskom drese, keď zažiaril na Zimných olympijskych hrách v Pekingu v roku 2022. Vtedy pomohol Slovensku získať bronzovú medailu a získal ocenenie za najlepšieho hráča turnaja. Práve to mu pomohlo stať sa v nasledujúcej sezóne draftovou jednotkou.

Súvisiace články